В продължение на две публикации ще ви разкрием няколко съвета как да живеем минималистично в дългосрочен план. Защото минимализмът несъмнено стана част от духът на съвремието ни. Независимо дали провокира тип дизайн, начин на мислене или лайфстайл, трудно ще се намери човек, който не го е чувал като термин. Понякога, в зависимост от източника, минимализъм сякаш може да се постигне само на една доста висока цена.

Днес ще ви запознаем с двойка, която изповядва този стил на живот и е всичко друго, но не и надменна, дистанцирана или недостъпна. Това са Рошанда Къмингс и Ерин Джонсън, които са родени в Сан Франциско и преди пет години решават да намалят разходите си както за домакинството така и за обслужване на собствените си нужди.

Тази промяна, носи на двойката толкова свобода и финансов излишък, че Рошанда споделя, че е могла да изплати задължение на стойност 11,000 долара за период под две години. И двамата са блогъри и бъдейки хора на изкуството, цветовете и свободата, Ру споделя, че нямат търпение да осъществят следващия си проект, а именно “#vanlife” . В тази статия те разкриват част от мечтите си, снимки, неща които са ги вдъхновили, съвети за минималистичен начин на живот и могат да ви запалят да ги последвате!

Цените ли работата си?

Минимализъм в дългосрочен план, не означава здрава и тежка работа и желязна дисциплина. Става въпрос по скоро за намиране на приоритети и по-малко разпиляване на творческата ви и житейска енергия, като просто се обградите само и единствено с вещи, които са ви нужни, които ви дефинират или ви носят щастие. Това не е упражнение по перфектно подреждане, а е начин на  мислене, което ви държи нащрек за духовните ви ценности. Как да го постигнете?

Отделете 20 минути в които да помислите, какво точно искате да бъдете или кой искате да сте. Спокоен? Щедър? С чисто съзнание? Успешен и целеустремен? Здрав физически и душевно? Напишете всичко това и оградете вашите топ 5, окачете списъка някъде, където да го виждате и го пазете като напомняне за живота, който искате да водите и как дизайнът на вашето място ще ви отразява.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.