Цветните акценти, са детайл за който все по-често говорим. Особен интерес представляват акценти издържани в един конкретен цвят, които координират декорацията на целия апартамент. Този път, вниманието ни привлякоха оранжеви нюанси.

В днешната статия се спираме на прелестното тиквено оранжево. Знаем, че то се комбинира отлично с черно, сиво и бяло. Как обаче, тези цветни комбинации създават зареждащ с енергия, смел интериор?

Нищо не може да събуди, базираният на цветове в неутралната гама интериор, така както топлият оранжев цвят!

Съвременният дом не се подчинява на пространственото разпределение от миналото. Сега ни интересува просторът и свободното движение, много повече от изолирани, отделни стаи.

Студията са предпочитани, а схлупените стаи са в миналото! Всеки от нас има възможност да се преживее като интериорен дизайнер, декорирайки дома си далеч по-свободно.

Отворената схема на този дом, определено ни помага да се насладим на прелестните цветни комбинации.

Кухнята направо блести с оранжевата си акцентна стена, която успява да озари цялата трапезария и хол. Мек тиквено-оранжев нюанс е вплетен в груба текстура, което прави стената изключително динамичен акцент.

По-приглушени цветове като сиво и бежово, се пробуждат с ярките тиквено-оранжеви елементи.

Освен цветните комбинации, в този интериор имаме и игра на текстури. Всекидневната ни посреща с голям, мек диван в бежово. Декоративни възглавници в акцентния оранжев цвят, добавят още мекота с кадифената си текстура.

В тази динамика, дървените елементи внасят баланс. Ламперия в светло дърво, приютява съвременен кът за забавления.

Дървото допълва уютното усещане на целия интериор и е свързващото звено между оранжевите цветни „експлозии“ и неутралният декор.

Свежестта в неутрални цветни инсталации по традиция е основна заслуга на снежнобели елементи. Тук чисто бели  таван и полилеи.

Спалнята е в по светли тонове, но запазва същите зависимости като цветна температура. Леглото е на платформа, а стъклената стена и сива тежка завеса, носят малко индъстръл романтика и определено повече простор.

Златисти детайли пък са обсипали космическата тема на акцентната стена в детската стая. Жълто-златистата тема, прави детската стая луксозен тийн кът и заменя оранжевите тонове.

Източник:http://www.home-designing.com/colour-cohesive-interiors-under-55-sqm-with-floor-plans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.