Независимо от помещението, което декорирате, със сигурност трябва да сте внимателни с детайлите. Едно от най-сериозните умения в това занимание е вниманието към детайла. Събрали сме, няколко съвета от топ дизайнери, които ще ви помогнат да превърнете дома си в нещо прекрасно. Съветите им, ще отговорят на въпроса какво е всъщност „добър дизайн“. Ако сте отворени към ученето на нови неща, тук ще ви покажем няколко стратегии за декорация и основни техники, чрез които ще обитавате стилен и удобен дом!

Не позволявайте малките пространства да ви плашат. Бъдете смели в декорацията на малки помещения. Богат флорален тапет, би бил перфектен за малката баня например.

Експериментирайте с различни десени и предизвикайте сетивата. Една от най-разпространените техники за декорация е напластяването и етажирането на различни шарки и десени в интериора.

Оцветете коридора в смел цвят. Излезте от зоната на комфорта и предпазливостта и заложете на неочакван цвят, като лилаво например. Идеален фон за няколко картини по стените му.

Групирайте антики по цвят или изложете личната си колекция от преспапиета например.

Друг похват е да комбинирате антики и съвременни елементи, за да създадете нещо ново като декор!

Темата с комбинацията между ново и старо може да бъде продължение на интериора. Комбинирайте тъкани марокански килими и пътеки с барокови мебели например.

Заемете пространството от пода до тавана. Знаем, че това може да не е любимият ви трик за декорация на дома. Все пак, всеки е гледал в някоя масивна секция като дете, прашна и претъпкана. Вашата обаче, може да разказва друга история и да отличен партньор на дървени греди и подпори.

Разгледайте декора и пространствата от холистична гледна точка. Добийте представа за баланса на помещенията и отношението между обемите на различните стаи. Това може да ви доведе до страхотни интериорни решения.

Не забравяйте, стените са своеобразни платна за рисуване. Изрисувайте ги ако не желаете фототапет у дома.

Източник:https://www.elledecor.com/design-decorate/interior-designers/g3183/home-decor-ideas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.