Тази необикновена тропическа вила е разположена на малкият о-в Самуи и е още известна като вила Ватсу. Ако не сте запознати с древната архитектурна система Хиндуизма Ватсу Шастра, ще ви дадем малко информация. Буквалният превод на името значи „наука за архитектурата“ и включва всички аспекти на архитектурното планиране плюс непознати за нас показатели. Получава се една смесица от древна геометрия, древни вярвания, естествена симетрия и невероятна хармония между човешка постройка и природа.

Първото нещо, което направо спира дъха ви, е изключително красивата тропическа гледка. Всекидневната е окъпана в слънчева светлина, а зеленото листно растение продължава естествената тема на пейзажа и вътре. Канапето е във формата на “L” и е допълнено от люлка и плетен стол. Няколко преплетени килима обособяват зоната за релакс в голямото помещение.

Ако желаете да сте близо до дървеният под, ратановият пуф ви го позволява.

Масичката за кафе от сурово дърво, добавя рустик излъчване на всекидневната. Дъгообразни полу-стени пълзят по тавана и частично отделят всяка зона в отворения план на постройката.

Стените и тавана са в светли дървесни и бели тонове, което позволява на естесвената светлина да се пречупва по елегантен начин във всяко помещение. За този ефект допринасят и дъговидните архитектурни елементи.

Трапезарията ви посреща с плетени столове и огромен ратанов лампион, надвиснал над дълга дървена маса.

Безспорно витото дървено стълбище е акцент в цялото помещение. Рустик вайбът му е усилен от плетените кашпи с палми в основата му и златното огледало на стената за тях.

Кухнята е светла- бели шкафове и плот, а откритите кухненски рафтове от светло дърво са тропическият елемент тук.

Основната спалня е с типичен островен вайб.

Голямо легло с разкошен воал от прозрачен балдахин, характерният за тропиците дървен вентилатор на тавана и фигурален тъкан килим работят в страхотен тандем. Създават спокойна и релаксираща обстановка в помещението.

Източник:http://www.home-designing.com/tropical-villa-in-thailand-based-on-an-ancient-system-of-architecture

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.