Тапети…тапети! Нов поглед към стената акцент у дома!

Когато говорим за тапет, може да откриете абсолютно всякакви цветове и десени. Всичко, което да подхожда на интериора в дома ви. Но кои бяха тапетите, които наистина се отличиха и бяха предпочитани от дизайнерите? Едно от най-хубавите неща в съвременния свят е че хората не следват толкова сляпо тенденции. Те предпочитат да обзавеждат и декорират по свой начин, предпочитат да имат акценти и детайли, носители на сантимент и спомени за тях самите.

Така и тенденциите при тапетите са в услуга на безстрашните изследователи и декоратори във всеки дом. Те са все по-смели като цветове и десени!

Една от звездите в палитрата са тапетите в пастелни бонбонени цветове, но с десен от геометрични фигури. Нежните цветове, успяват да придадат повече женственост на този иначе строг мотив.

Друг интересен момент са тапетите, с които можете да превърнете обикновената стена в триизмерна. Създават илюзия за дълбочина и тотално разчупват интериора на която и да е стая.

Друг графичен десен, който ни допада са плетениците. Тапет с плетеница е смел акцент за всяка стена, а наслагването на тоновете си играе със сетивата.

Обожаваме тъмни тапети с флорални мотиви! Те са леко мрачни, наситени и сякаш попадаш в дълбоката им прегръдката. Изглеждат изключително изтънчено в комбинация с дърво в тъмен цвят.

Дизайнът на тапета, говори много за собственика на дома. Може например, да ви даде представа за характера на човек, дали е оставил оригиналните тапети или е променил радикално вида на дадена стена, дали третира дома си като произведение на изкуството или пък му придава по-интимен чар. Десените, цветовете, под-тоновете, изобщо цялата атмосфера на дома зависят от стените и как сте решили да изглеждат.
Днес тапетите са всякакви: в неутрални цветове, с птички, тропически стил, минималистичен стил, бохемски стил, класически и какво ли още не! Изберете десен и цветове, които да ви карат да се чувствате уютно у дома и поне веднъж дневно да си казвате с лека усмивка: „Да, точно вас исках!“

Източник: https://www.elledecor.com/design-decorate/trends/a9157306/top-wallpaper-trends-for-2017/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.