В тази статия, ще разгледаме различни цветови комбинации със зелено и ще обясним, защо тези цветове допълват зеленото толкова добре. Тъй като има толкова много вариации на зеленото, е трудно да бъде дадена дефиниция за цвета. Като цяло той репрезентира природата, растежа и свежестта, но по-конвенционалната асоциация е с парите, зеленото се свързва и с амбициозността, и ревността. В дизайна, зеленото се асоциира със свежест и релаксация.

Зелено и гъбено кафяво

Представете си горският под или пътека през ливадата и веднага ще разберете, защо зеленото и гъбеното кафяво (мек, топъл, но блед кафяв цвят с щипка сиво) принадлежат към една и съща естествена палитра. Гъбеното заявява себе си по много ненатрапчив начин, така дори най-малката капка или две зелено, понякога внася с замах свежест и естетическа закачка.

Зелено, червено и жълто

Всички знаем, че основните цветове са червено, жълто и синьо, но много често, синьото е заменено от зелено, защото зеленото е някак по-меко. Не толкова дефинирано и много естествено, не натрапчиво и хладно, в същото време естествено съчетаващ се с много цветове. Това насекомо на Miho от колекцията „неочаквани неща“ е чудесен пример за това, колко е важно да вземем предвид комбинацията на зелено с дуо основни цветове, в случая червено и жълто, когато искаме да постигнем свеж и реалистичен резултат.

Зелено и морско синьо

Подобно на желанието на родител, който иска да прекара повече време с децата си, зеленото изглежда приветства компанията на синьо зеленикавия цвят на водата. И двата цвята са естествени разбира се, но някак напомнят за различни неща, единият за водата, а другият пък, ни тегли към сушата. Така ставаме свидетели на това как комбинацията им почти ги слива. Тези хартиени пликове са демонстрация на тази цветна комбинация и прелестният краен ефект, а той е подсилен от присъствието на друг цвят- мръсно жълто. За да не прекалите с ваканционно мързеливото внушение, е добре да прибавите земен тон към зелено-синята тема, но бъдете внимателни, земният нюанс трябва да е със същата цветна температура и тон. Сивокафяво е добра идея, както и сиво или кремаво.

Зелено, черно и жълтокафяво

Има причина зеленият цвят да се асоциира с богатство, бидейки цвета на американската валута. Тъмно зеленото, в частност в комбинация с черно или жълтокафяво с шикозно фолио и интересни геометрични мотиви създава пространство, което изглежда обитавано от преуспели хора, които знаят всички отговори. А не е ли това което всички искаме, да знаем верните отговори?

Зелено и тъмно синьо

Ако вашето място трябва да вменява професионализъм, прагматизъм и/или работоспособност, тъмносиньото е определено един от нюансите, който трябва да обмислите сериозно като избор. За да не стигнете прекалено далеч в сериозността, нотка зелено би внесла релаксиращ елемент. Лечителната сила на зеленото и естественият му дъх се сработват отлично с тихия и сензитивен привкус на тъмно синьото.

Сходни цветове на зеленото са жълто и синьо, и тяхната комбинация е доста сполучлива. Цветовете, които си подхождат със зелено са по скоро тези, които имат сходен нюанс. Те са съседни в цветната палитра. Разбира се, отлична идея е да ги държите с еднаква цветна температура; електриковото зелено би се съчетало доста по-различно с тези два цвята, но горско зеленото им придава смисъл.

Зелено и червено

Ако сте се спрели на по-меко зелено като цвят салвия или целина има полза в съчетаването им със смел, земен цвят, който изпъква. Модерното червено моментално внася естетика, а зеленото омекотява и служи като основен цвят, което не позволява на червеният цвят да доминира визуално. За да избегнете излишно коледният дух, изберете тревисто зелено вместо основно зелено.

Зелено и цвят въглен

Старомодното жълтозелено в комбинация с въгленово сиво изглеждат като перфектната цветова комбинация… и създават невероятно красива атмосфера – интимна, уютна и романтична.

Зелено, сиво и синьо

Ментово зеленото, което е на границата със синьо и не е всъщност много далеч от бебешко синьо, постига много естествена вибрация, особено ако добавите щипка сиво. Имайте предвид тази цветова комбинация ако планирате обзавеждането на свое собствено скривалище. Тя ви пренася в един много по-спокоен и уютен свят.

Зелено и кафяво

Има нюанс на зеленото, известен като “Кейли зелено”, той е една идея по-тъмен от пролетно тревисто зелено, но не е категоричното зелено с което сме свикнали. Бидейки ярко, уверено зелено е най-подходящото за кафяво. В природата тези два цвята се срещат заедно и са добре балансирани, което значи, че ще са прекрасни партньори и в интериорният дизайн. В общи линии ако следвате следното правило трудно ще сбъркате: цветовете, които си подхождат със зелено, се срещат в тази цветна комбинация в природата.

Зеленото е чудесно в комбинация с цикламено, но трябва да се спрете на маслиново зелено. Тоновете на маслиново зеленото са плътни и тъмни и тук се врязва крещящото цикламено – органична, но ексцентрична комбинация. Най-интригуващото в нея е, че и двата цвята са акценти.

Вие бихте ли използвали зелен цвят в интериора? Бихме се радвали да споделите с нас Вашите любими цветови комбинации.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.