С днешната публикация ще ви покажем как да превърнем капаците за прозорци в креативна част от интериора! Това, че не са предпочитан избор, не прави капаците за прозорци напълно непотребни. Може би в днешно време не изпълняват оригиналното си предназначение, но могат да присъстват в интериора ни с напълно нова задача. Дървените капаци за прозорци могат да се преобразят по много различни начини. Сметнахме темата за очарователна и искаме да споделим няколко идеи с вас.

Ако вече имате дървени капаци за прозорци, които да преобразите, всяко от предложенията ни е една идея по-лесно за изпълнение. Да кажем, че искате да  направите дървен рафт за банята си. Намерете дървена плоскост, малко шперплат и си подгответе лепило за дърво и такер. Тогава, със сигурност можете да направите нещо полезно и очарователно!

Дори да не разполагате с дървени капаци за прозорци, вероятно можете да ги намерите и купите доста изгодно. Можете да използвате капака както е, без да го режете или да правите други структурни промени. Ако искате да го превърнете в пано за снимки, можете просто да го почистите и да го боядисате или пък запазете характера му и го оставете в натуралния му вид. Закачете го на стената или го подпрете на нея и прикрепете снимките с мини щипки за пране. 

Но защо да се ограничите само до снимки, когато можете да използвате капака за прозорци за толкова много неща. Можете да съхранявате дребни вещи като, слънчеви очила, ключове и писмата си. Можете да го окачите в коридора, особено ако е малък. Необходими са ви следните материали:

-капак за прозорец/дървена външна щора
-куки за стена
-триъгълни панти
-болтове
-отвертка
-картон или плътен тапет

От капак за прозорец можете да измайсторите прекрасна етажерка, прекрасна за зеленчуци и плодове. Трябва ви един капак за прозорци, три метални кошници за пазар, ако са по-малки можете да използвате и четири, куки с винт, бормашина, клещи за завинтване на куките. Измийте капака, лакирайте го или го боядисайте по ваш избор, пробийте дупки за куките след като преди това сте отбелязали къде ще пробивате. Трябват ви по две куки на кошница, пробити срещуположно. След като сте готови с пробиването, завинтете куките с помощта на клещи. Накрая ви остава да окачите кошниците, което е доста лесно, защото те самите са направени от метална мрежа.

Двойка капаци за прозорци и непотребен шкаф могат да се трансформират до неузнаваемост. Можете да използвате тази комбинация, за да си направите кухненски остров или помощна бар количка. Сложете колелца вместо крака, за да я местите наоколо и пребоядисайте цялото си творение в цвят, подхождащ на интериора ви.

Навярно не ви е хрумвало, че можете да използвате капака за прозорец в кухнята. Пребоядисайте го в свежи цветове, залепете или завинтете няколко закачалки и го използвайте като кухненски органайзер.

Капаците могат да послужат и за табла на спалнята ви в морски или по-провинциален стил. Дръжте цветовете светли и леки, за да може самоделната ви инсталация да внася свежест в стаята. Винаги можете да комбинирате тази идея с друга и да получите две в едно. Например украсете новата си табла за легло със снимки или малки празнични лампички, които да заместят нощната лампа и да внесат романтика и уют. 

Запазете очуканият вид на двойка щори, почистете ги и си направете инсталация във всекидневната. Можете да я сложите зад дивана, добавете няколко скъпи снимки в рамки, часовник или дори стайно цвете. Така ще имате прекрасна фокусна точка в хола. Контрастът в цветово отношение в този случай е търсен и много ефектен.

Ако пък търсите по-практично приложение на капаците, можете да си направите стенна инсталация с тяхна помощ. Това е нещо познато, но ако освежите едно или две крила от дървени външни щори, можете дори да си направите вертикална градина с пресни билки и подправки. Това което ви е необходимо е: стар дървен капак за прозорец, панделка или канап, пистолет за горещ силикон, стъклени буркани на винт, без капак и среден или малък размер, пръст за засаждане, цветя, билки или подправки.

След като почистите и боядисате капака, го сложете хоризонтално върху плоска повърхност. Сложете бурканчетата легнали, където желаете да бъдат, нашите разположихме по протежението на страничните рамки, завържете панделката или канапа около дървеният капак за прозорец като направите и оставите примка съобразена с размера на бурканчетата. За да подсигурите стабилността на бурканчетата, нанесете капки прозрачен горещ силикон или лепило за стъкло по задната страна на всяко бурканче и притиснете към дървената щора докато захване. След като свършите с по-отговорната задача, да залепите бурканчетата, можете да се заемете с лепенето на всякаква допълнителна декорация за щората- венци, изкуствени цветя и т.н. Изчакайте поне час преди да продължите с изправянето на капака, а след това напълнете всяко бурканче с почва на около една трета от обема му. Вече можете да засадите избраните от вас билки или цветя и да окачите градината си на стената. Можете да я сложите навсякъде – на верандата, в кухнята или във всекидневната. Където и да е, ще внесе свежест и ще балансира всяко пространство.

Ако пък премахнете всички излишни летви от външната дървена щора, ви остава приспособление, което е просто идеалният органайзер за вестници и списания. Премахването на страничните летви е най-важното в тази трансформация. Когато сте готови с това, можете да се заемете с естетиката на новата си мебел. Декорирайте я както желаете и знайте, че винаги е добра идея да освежите с боя.

Както доказахме, а съвсем не сме изчерпали темата, старите дървени капаци за прозорци са извор на идеи. Бихте могли да си произведете сами мебел, декорация, закачалка или даже висяща градина с помощта на тяхната идеална база. Използвайте въображението си!

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.