Искате да станете по-ефективни на работа? Ето някои идеи за „направи си сам“ органайзер за бюро, които ще ви помогнат за тази цел… Защото разхвърляното работно място не помага никому да е продуктивен и да се чувства комфортно. Мнозина подценяват важността на организираната работна площ, а това всъщност ще ви осигури спокойствие по време на работа и ще повиши ефективността ви. Можете да започнете с бюрото си. Има толкова много неща, които можете да направите тук… и не говорим за неща, които можете да си купите, а по-скоро за такива, които можете да си изработите сами. Така получавате и възможност да персонализирате работното си кътче. Не се безпокойте, тези „направи си сам“ идеи са по силите на всеки.

Бъдете организирани, като осигурите повече място за съхранение на вещите си. Ако често ви се случва на бюрото ви да се струпват купчини тетрадки, документи или други канцеларски пособия, може би е време да помислите как можете да оптимизирате работният плот, да разчистите и сложите всичко в ред. Обмислете направата на органайзер за бюро! Можете да използвате кутии от зърнена закуска. Точно така… кутии от зърнена закуска. Толкова лесно може да бъде направен органайзер, че всеки може да го направи. 

Нека сме честни, всички мразят кабели! Те карат работното ни място да изглежда разхвърляно и го правят неудобно. Има начин да се справите с това, а именно система за организация на кабели. А какво по-лесно от това да използвате някое празно руло от тоалетна хартия, което да послужи като органайзер за кабели, всеки може да се справи, просто го разкрасете и увийте кабелите около него.

Можете да си направите органайзер от тел, който да се окаже перфектен за вас ако искате да държите всичко на едно място, без да го криете в шкафове. За изработката му не ви е нужно кой знае какво. Необходими са ви, тел за ограда, клещи за тел, флакон спрей боя и чук. Можете да придадете всякаква форма на органайзера, бъдете изобретателни, но и практични.

Неща като ключове, телефони и лични вещи могат да накарат бюрото ви да изглежда претрупано ако просто ги стоварвате отгоре. Друго неприятно нещо, което може да последва е да ги търсите дълго, тъй като не стоят на едно място. Решете проблема с органайзер от картон. 

Друга идея е да измайсторите нещо като плитка купа или поднос, които да съхраняват личните ви вещи докато сте в офиса. Ето какво ви е нужно за направата: парче кожа, ножица, конец за бродиране, голяма игла за шиене, четка за боя и боя за платове. Използвайте какъвто цвят искате, можете дори да направите инициали или друг специален акцент.

Изумително е колко неща можеш да измайсториш ако си изобретателен, колко неща можеш да използваш по нов начин, например обикновена закачалка. Замисляли ли сте се, че можете да направите органайзер от закачалка? Ами, възможно е – създайте органайзер за документи и други дребни неща, направен от две закачалки и два подноса.

Организираното работно място е прекрасна идея, но не забравяйте да направите всичко със стил. Не е трудно особено ако сте любители на собственоръчно изработените неща. Всичко което ви трябва е: прозрачен класьор за писма, гланцово блокче, самозалепващи етикети, ножица и гъба за нанасяне на боя. 

Когато се нуждаете от система за съхранение, винаги можете да разчитате на добрите стари дървени кутии, които да спасят положението. Те са толкова разнообразни, че можете да конструирате почти всичко с тяхна помощ, дори органайзер за бюро. Идеята е много семпла, може просто да поставите няколко кутии една върху друга и да ги използвате като лавици. Ако желаете можете да ги залепите една за друга или да ги захванете с пирони, така че инсталацията ви да не се разпада.

Когато обаче използваме интензивно много неща в работата си и не можем да ги държим прибрани или скрити в шкаф, няма как да заобиколим нуждата от тях, но имаме как да ги организираме, така че да заемат по-малка площ. Можете използвате капак от кутия за обувки, в който да поберете всичко от бюрото си. За проекта ще са ви нужни още няколко празни кутийки в различни размери.

Един от начините за пестене на пространство е струпването на неща едно върху друго, дори празни консервени кутии. Всъщност това е един страшно як органайзер от 10 празни консервени кутии. Вътре можете да слагате всякакви моливи, химикали, кабели, флашки и други дреболии, които иначе причиняват хаос. 

За да е абсолютно функционален, един органайзер трябва да е проектиран според нуждите на ползвателя си, без липсващи или излишни отделения. Най-лесно е ако сами проектирате органайзера си. Проектът е абсолютно функционален, защото има място за всичко в употреба- ножица, тиксо, тетрадки, разполага дори с малка черна дъска, на която можете да си записвате неща с тебешир. Всяко нещо си е на мястото и самият органайзер изглежда невероятно спретнато.

Перфектен за ъгъла на бюрото, този органайзер ви осигурява чиста работна повърхност и перфектна видимост към съдържанието си. Също така ви дава възможност да разнообразите строгостта на бюрото със снимка в рамка или малко стайно саксийно растение. 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.