Влюбени сме в това студио от 40 кв.м., чиято стъклена преградна стена обособява спалнята като отделно помещение…
Когато имате на разположение правоъгълно пространство с размер 40 кв.м. трябва да планирате разпределението на пространствата умно. Точно така са постъпили дизайнерите с това студио, разделили са кухнята на две, така обособяват малка спалня, а останалата част от стаята се превръща във всекидневна и трапезария.

За да избегнат струпването на мебели и вещи и все пак да запазят простора в апартамента, те са избрали да обособят и отделят спалнята със стъклена преградна стена, така цялото помещение се изпълва с естествена светлина, която достига буквално до всяко кътче. Цветовата гама е светла, но не задължително топла. Стените са решени в бледо сиво, а подът е от много светло дърво, мебелите са в бяло и сиво-зелено. Единственото, което контрастира на сиво-белият интериор, е хитро ситуирано в спалнята, а имено голяма открита тухлена стена, запазена в естественият ръждиво-кафяв цвят на тухлата. Индустриалният облик на модерният апартамент е подкрепен от различни по размер, деликатно рамкирани фотографии в черно-бяло, някои от тях са непретенциозно облегнати на стената, вместо да висят на нея. Закачливите полилей и металните свещници и лампи, както и голямото количество прозрачни или стъклени елементи правят апартамента луксозен. Всички декоративни възглавници и вази са в бледи и студени оттенъци на сиво-синьото, но са решени в прекрасни фигурални десени или обли форми.

Както вече споменахме, спалнята е подчертано инди като стил: черни открити етажерки без врати, вместо гардероб, семпла тръбна закачалка за висящи дрехи, всеки интериорен елемент вътре излъчва стил и непринуденост. Тук черно-бялата схема на фотографиите е продължена в декоративните елементи, настолни масички и будилник в черно, контрапункт на белите чаршафи. Навсякъде са разпръснати малки домашни саксии с цветя, които внасят живот и свеж цветен акцент в белите стаи. Поради тясното пространство за кухненски бокс, той е изцяло в бяло и елементи в инокс, от вградените уреди до шкафовете.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.