Дизайнерският екип на Hunting for George разкрива последната си колекция от преобразени домове в малко по-нестандартен, но предпочитан съвременен стил. Те трансформират този бивш склад в дом в техен стил. С толкова отворен архитектурен план и толкова много площ за декориране, можем да сме сигурни, че са били затънали от работа. За наше щастие те са известни с това, че обичат предизвикателствата.

Ако разполагате с място с голямо общо пространство без стени трябва да се считате за късметлия. Пред вас са толкова много възможности, което пък от друга страна прави избора малко по-труден. Ето нашите топ съвети за домове с такава архитектура.

1. Планирайте използването на пространството
Помислете си как бихте оползотворили пространството. Искате ли изискана трапезария и неангажираща всекидневна? Трябва ли да внедрите спалня във всекидневната? Щом си изясните как искате да използвате пространството, можете да пристъпите към планирането на отделните кътове. Когато планирате зоните, мислете за това колко лесно достъпни трябва да са те и от къде ще минавате.

2. Създайте кътове
Понеже нямате стени, като стандартните апартаменти, трябва добре да обособите различните зони стилово. Използвайте килимчета и постелки, за да създадете бази на пода. Ако ви се налага да използвате няколко постелки, се уверете, че си подхождат. Можете да експериментирате и с формите им – кръгли, квадратни или правоъгълни. Друг прекрасен начин за дефиниране на пространство са мебелите. Използвайте мебели, за да отделите различните кътове, изборът ви на маса за хранене, диван, кресло… всичко това, както и размерът му, са изключително важни. Ако например всекидневната ви е по-важен кът за вас, нека мебелите го отразяват. Не забравяйте да измерите всяка мебел и да я „поставите“ първо с тиксо в реален размер. Трябва да сте в състояние да си представите всичко преди да го купите и наредите.

3. Създайте зони на уединение
Това е може би единственият недостатък на апартаменти от отворен тип – нямаш лично пространство! Така че ще трябва да си направите разделители за стаите. Това разбира се е с различен приоритет за всеки. Нашите предложения са – високи стайни растения или дръвчета в саксии; библиотека или висока мебел с рафтове, които да запълните с цветя, книги и лични вещи. Завесите също са добра идея.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.