Предлагаме ви неустоими и експертни съвети за обзавеждане на баня. Ако сте стигнали до това помещение в обзавеждането, трябва да прочетете тази статия!

1. Винаги слагайте функционалността на помещението на първо място, когато планирате.

2. Разкрояването на пространството е ключово. Вижте къде ще позиционирате тоалетната, душа, ваната и мивката. Обърнете внимание на трасето на тръбите, защото те ще повлияят на общия интериор.

3. Изберете мотив: Какво излъчване искате да има банята ви?

4. Поинтересувайте се за качествата на материалите, които се каните да използвате, вижте предимствата им, но имайте предвид и недостатъците. Сходимостта им е ключова за добрия краен резултат.

5. Обмислете внимателно осветлението. В помещения като банята, осветлението е много важно, защото обикновено ви трябват няколко степени на осветеност. Особено ако банята е и тоалетката ви.

6. Не забравяйте да добавите нещо зелено и дишащо. Растения, да! Те ще разчупят мрачният вид на банята, ще внесат свежест, а асиметричните и причудливи форми, които заемат докато растат, ще отнемат от общият хаос на типичната баня.

7. Не забравяйте, банята не е само санитарно помещение, но и убежище от стреса. Направете обстановката на банята си мека и релаксираща, спотовото и скрито осветление ще ви помогнат в тази задача.

8. Включете няколко специални глезотии, подово отопление, вана, душ кабина с масажен режим, сауна.

 

9. Изберете си стена, на която да сложите нещо отличително, мотив от стъкло или алуминий може би.

10. Правете комбинации от различни текстури. Пo начало банята е доста ръбато място, което асоциираме с плочки, метал и студ. Променете това, сложете меки акценти, хавлии, завеси, пердета и завеси на прозорците, ако имате такива. Направете каквото можете, за да омекотите твърдият характер на банята.

11. За притежателите на вани. Да, тя заема място, но пък може да се превърне в притегателен център на банята ви. Тогава, тя заслужава подобаващо внимание. Можете да ѝ сложите красиви метални крака или ако сте по-смели можете да я направите в ярък цвят, например червено.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.