Понятието за баня надхвърля функцията и от десетки години насам. Предназначението и се променя през годините от практична функционалност към оазис за релаксация и възстановяване. Все повече хора предпочитат да разполагат с голяма и просторна баня, където да намерят уединение и спокойствие.

Забързаното и натоварено ежедневие, все по-често ни кара да търсим убежище и модерната баня го предлага.

Банята в съвременния свят трябва да може да удовлетвори нуждите на сетивата. Тя постепенно се превръща в луксозно място, където да се поглезите и да разпускате без угризения.

Днес ви предлагаме, една колекция от неустоимо красиви съвременни бани. Всяка от тях носи елегантност, индивидуализъм и изтънченост в дизайна си.

Ще ви дадем и някои насоки как точно да декорирате и решите пространството, така че да се наслаждавате на голяма и просторна баня със съвременен дизайн и удобства.

Естествената светлина, е решаващ компонент в дизайна на всяко помещение, предназначено да носи спокойствие и релаксация. Банята не прави изключение. Вискоият таван, капандурите, дори дизайнерските прозорци, носят специфичен комфорт и могат да дадат индивидуалност на банята ви.

За да постигнете еднороден стил и приемственост в различните кътове на банята, може да се спрете на един закачлив и ярък цвят, който да се появява под различни форми. Добър избор е лимонено жълто, розово, тюркоазено или цвят мандарина.

Луксозната нотка се крие в няколко широко използвани материала от съвременния дизайнер- мрамор, метал и стъкло.

Различните текстури на стените, могат да създадат фокален център и приятен акцент в банята като я вадят от типичната стерилност за помещението.

Ако не сте почитатели на ярките цветове, а по скоро на неутралната гама, заложете на текстури в декора, за да разчупите стериотипа на банята.

Осветлението е ключово! Разнообразете го с плафони, скрито осветление, LED ленти и елегантни полилей с нестандартна форма.

Растителността в банята е нещо, с което повечето хора още свикват, но да, цветята и зеленината одавна не са запазена марка на балкона и всекидневната. Няколко добре подбрани зелени растения, ще променят цялото излъчване на банята ви.

Ако се чувствате особено добре сред природата, заложете на материали като ратан, дърво , големи прозорци и нематирани стъклени прегради. Действайте в стил Рустик или добавете онази любима Бохо ностка в декора.

Разгледайте галерията ни за повече идеи и вдъхновение. Всяка баня може да бъде просторна и неустоимо уютна с правилния подход и отношение!

Източник: https://www.home-designing.com/large-bathroom-design-ideas-tips-photos-inspiration

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.