Когато декорирате малка баня, липсата на достатъчно пространство може да се окаже сериозен проблем. Това, че банята ви е малка, не трябва да ви попречи да я декорирате по прекрасен начин. Разбира се, водещото тук е да използвате максимално пространството, за да сложите всичко необходимо вътре. 

Трябва внимателно да подберете дизайна за вашата баня, така че да побере всички ваши принадлежности, продукти за разкрасяване, кърпи и прочие. Задачата ни тук е да ви вдъхновим да декорирате банята си по най-подходящия начин. Подбрали сме няколко прекрасни идеи. Вижте ги!

Има някои правила, които ви препоръчваме да спазите, при декорирането на малка баня. Важно е да подберете точната вана, според размера на банята си. Може да се спрете на ъглова или триъгълна вана, защото заемат по-малко място. Стъклените тухли имат интересно качество, правят пространството визуално по-голямо, така че са добър избор. Другият важен момент е подбора на цветовата гама. Тя трябва да е светла, използвайте светли цветове, защото банята ви ще изглежда много по-просторна. Друго, което да подкрепи визуалната илюзия за по-голямо пространство е големият прозорец. Ако имате възможност, сложете голям прозорец в банята. Можете да сложите и голямо огледало в цял ръст, то ще изиграе ролята на голям прозорец ако не можете да си го позволите. Внимавайте с осветлението, то трябва да е добро и атмосферно, т.е. скрити светлини, LED ленти и прочие.

Да поговорим за използваемите площи за съхранение на различни неща. В малката баня се стремете да държите пода разчистен, за да се придвижвате свободно вътре, така че всякакъв вид ниши, открити рафтове и вертикални вградени шкафове са добре дошли по стените. Заемете дори пространството около тоалетната, като добавите няколко ъглови лавици.

В малката баня можете да постигнете добри интериорни резултати, спазвайки принципите на професионалистите, които ви споделихме. Така малката баня би трябвало тя да стане място за релаксация и покой.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.