Ако разполагате с малко жилище, а сте голямо семейство или просто обичате да се събирате с приятели у дома, вероятно ви трябват доста места за сядане. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да оптимизирате седящите места, без да се затрупвате с мебели.

Изберете мебели с адекватен размер
Когато обзавеждате малко жилище, последното което искате е огромни мебели. Пухкавият диван и креслото заемат ужасно много място в сравнение с модерен диван и стол с четири крака.

Добавете място до прозореца
Има определени ъгли у дома, които ако не осмислим веднага като места за складиране, можем да превърнем в места за сядане. Малка пейка под прозореца ще добави пространство за сядане без да отнема от простора в стаята.

Вземете си четирикрака табуретка
В стандартната всекидневна може и да разполагате с диван, дори още един двуместен, един два стола, масичка за кафе, но ако имате малко място, това се променя. Табуретката с четири крака е идеална масичка за кафе. Ако се нуждаете от твърда повърхност, просто използвайте подноси. Когато изпълни функцията си, се превръща в още един стол. А можете да си закупите табуретка с отделение за съхранение на вещи, списания или одеяла.

Вземете си сгъваеми столове.
Подберете няколко леки сгъваеми стола, които да ви се притекат на помощ, когато имате гости.

Внимателно подберете щампите и цветовете.
Когато използваме светли и неутрални цветове и вертикални щампи, можем да направим така, че апартаментът ни да изглежда доста по-голям отколкото е. Когато говорим за оптимизиране на пространството, това не бива да се приема толкова буквално. Тук става и въпрос за визуалната измама, която кара окото да възприема едно пространство като по-голямо. Използвайки този трик, можете да вмъкнете още един диван в стаята без тя да изглежда претъпкана.

Когато става дума за малко жилище, границата между уют и претъпкана бъркотия може да е доста тънка, а нашите съвети определено ще ви помогнат да останете от правилната и страна.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.