Как експертите използват осветлението в интериора, за да направят дома наистина прекрасен?

Когато стигнем до избора на интериор у дома, често приоритет са мебелите, цветовете и прозорците. Много дизайнери аматьори правят грешката да оставят осветлението за последен щрих. Но светлината у дома не служи само за да четем, когато се стъмни или да видим какво има в чинията пред нас. Подходящото осветление може наистина да преобрази едно пространство. Има причина светлината да е сюблимен момент във фотографията и кинематографията. Тя може да подчертава обекти или да създава атмосфера както нито един друг дизайнерски похват.

Предложенията тук третират осветлението различно и с голямо внимание, то допълва вече прекрасният подбор на мебели, текстури и цветове в стаите и ги превръща в нещо наистина специално. Правилното осветяване на стаята, би трябвало да ви позволи повече от избягване на препятствия по пътя ви или четене на книга.

Осветлението над главите на обитателите в този апартамент създава неутрална, но добра осветеност и обща атмосфера, благодарение на деликатните отблясъци в белите стени и под. Изборът на неутрална гама цветове се съчетава добре с иновативен осветителен дизайн, позволявайки на слънчевата светлина да разграничи различните текстури в пространството. Тя се промъква във всекидневната, отразява се в гладкия под, мекия диван, матовите плотове, дори в декоративните вази. В спалнята уникалните настолни лампи, тип мини прожектор заместват обикновената нощна лампа, добавяйки малко повече естетика и простота.

Това е интересен поглед към интериор на детска стая. Двете легла са отделени с половин стена и същевременно са долепени, хитра алтернатива на двуетажното легло, която прави стаята малко по-стилна и изтънчена. Первазът на прозореца пък е перфектния цветарник, заради свободния поток на слънчева светлина пред щорите. Ако ви се налага да осветите работно пространство за двама, може да се затрудните, но една настолна лампа може бързо да помогне.

В банята светлината трябва да е ненатрапчива и мека, защото всеки иска да изглежда добре в голямото огледало, а меката светлина прави точно това.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.