Кой би си помислил, че с кафени и чаени чаши могат да направят толкова красиви декорации? Както се оказва, те не само са сладки и стилни аксесоари, в които да се сервира и пие вкусен чай, но и много гъвкави. Предназначението на чашите за кафе и чай могат да бъдат променяни по много начини. Дали да ги превърнете в саксии или да ги окачите на стените си като украса. Последната опция е избрана за декорите на два уникални магазина за кафе.

чаши за кафечаши за кафе

Първият от тях е място в Полша, проектирано от Paulina Czurak Design Studio и общо 2740 чаени чаши са били използвани в процеса. Това наистина е много голямо количество, но от толкова чаени чаши имате нужда, ако искате да създадете таква декорация за стената. Останалата част от декора е вдъхновена от ретро красота и функционални удобни тапицирани столове и мека мебел, дървени маси и подове и стенни плакати.

чаши за кафе

чаши за кафе

чаши за кафе

Вторият проект, който използва чаши като орнаменти, е Origo Coffee Shop. То е проектирано от Lama Architectura и се намира в Букурещ, Румъния. Използвани са само 276 чаени чаши, което не изглежда много, в сравнение със стената, описана по-горе. Но в този случай чашите са били използвани по доста различен начин.

Origo-Coffee-Shop-Counter-chairs Origo-Coffee-Shop-top-teacups Origo-Coffee-Shop-Design-with-teacups Origo-Coffee-Shop-window-view Origo-Coffee-Shop-In-Bucharest-Design Origo-Coffee-Shop-from-Bucharest Origo-Coffee-Shop-Design

Origo-Coffee-Shop-from-Bucharest

Вместо да бъдат прикрепени към стената, те са провесени от откритите греди на тавана на този обект в индустриален стил. Те приличат на малки висулки и стоят на различни височини над коктейл бара.

Origo-Coffee-Shop-In-Bucharest-Design

Origo-Coffee-Shop-top-teacups

чаши за кафе в интериора

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.