Зимата вече е стъпила и най-доброто място, където да прекараме студените зимни дни или нощи е у дома. Но кое е най-доброто място да прекарате един спокоен и презареждащ час у дома? Това, най-вероятно, е банята. Затова и трябва да превърнем банята в най-привлекателното,и в същото време, тихо и интимно място, където можем да почетем книга, да слушаме музика или просто да поглъщаме освежаващата енергия на водата и етеричните масла в нея.
Нещо повече, дизайнът тип „провинциална-елегантност” се вписва много добре в цялата атмосфера, описана по-горе. И все пак, най-важната част от този конкретен вид интериор е цялостното използване на дървесина и акцентирането с типично селски детайли, които придават елегантност и мекота в банята. Разгледайте идеите по-долу и взаимствайте малко вдъхновение за собствената си баня в стил „провинциaлна-елегантност”.
На първо място, можете да изберете камина от камък, украсена с изцяло естествени материали. Ваната можете да поставите в каменна платформа, която ще допълни уникалния селски интериор.

116
Второ, още една оригинална идея, която попада в категорията селски декор е вана – с минималистичен дизайн – изработена от дърво. Мивката може да е доста голяма и изработена от камък; така създадената атмосфера ще ви отведе обратно към средновековието в Англия или другаде в Европа.

210
На трето място, както е посочено в уводните редове, дървото, е съществена част от селския декор и точно заради това, баня, чийто стени са украсени с дървени плоскости, е много характерна за стила „провинциална-елегантност”. Освен това, шкафчетата под мивката могат да бъдат изработени от дърво, а самата мивката може да прилича на къс дърво, сякаш директно донесено от гората и, без обработка, поставено под течащата вода в банята на дома Ви. Оригинална идея, нали?

36-800x562
Накрая, но не на последно място, ако имате намерение да покажете собствената си уникалност, съветваме Ви да изберете вана, монтирана в мраморна платформа, и поставена пред огромни панорамни прозорци с изглед към заснежените върхове на планината. Какъв по-добър начин да проектирате своята собствена баня в стил „провинциална-елегантност”, от това да пуснете природата през прозорците на Вашето кътче за релаксация? Представете си как се потапяте в красивата вана, обградена с мрамор, отпивате от чашата с любимото Ви шампанско докато пред очите Ви се разпростира гледката на уникалните планински върхове, обсипани с пухкав сняг.

46

 


Източник: http://beautyharmonylife.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.