Направи-си-сам проектите за дома са сред най-добрите и най-евтините начини, по които човек може да преобрази дома си. Точно поради тази причина ние Ви предоставяме списък с полезни идеи, които ще донесат хармония и светлина в дома Ви. Това е част 2:
Организиране на банята
Въпреки, че банята обикновено e пълнa с всевъзможни шкафове и рафтове, в повечето домове все още се забелязват много устройства и приспособления разпръснати из цялото пространство. Организирането на банята и на най-малките приспособления в нея, не е трудно; всичко, което трябва да си набавите са няколко PVC тръби, които да нарежете и прикрепите, да речем, към вътрешната страна на дървените врати на шкафовете под мивката; тези тръби могат да се превърнат в полезни държачи за всички приспособления – за пресата и машата за коса, електрическите самобръсначки и техните кабели.

5bca53ae94ff538bfa821265e9ad0b78
Рециклирани тръби
Рециклираните направи-си-сам мебели са доста модерни в наши дни; така Вие също можете да си направите няколко, като използвате старите тръби, които се търгалят в мазето или гаража Ви. Сглобете ги и направете хубави релси за закачалки за Вашите дрехи, така ще преобразите и дрешника си; можете също да измайсторите и рафтове за всичките си аксесоари с помощта отново на няколко тръби за държачи и дървени плоскости за основа.

cb-rack-652x1024
Рециклирани щайги
Освен това, можете да промените целия облик на гардероба си, като използвате старите дървени щайги, разбира се трябва първо да ги почистите старателно, може да ги боядисате или лакирате и след като изсъхнат, остава да ги прикрепите една за друга в здрава структура. По този начин ще създадете уникален гардероб с отделни рафтове за всеки елемент от облеклото си, както и за всичките си обувки и модни аксесоари.

1441248_466543793471910_199323577_n
Коледни елхи, направи-си-сам
Коледни елхи, изработени от рециклирани материали, са може би най-евтината, лесна и екологична алтернатива за празника у дома. Първата идея е да се съберат няколко клончета с различна дебелина от падналите на земята в мсната горичка или пред блока; след това можете да ги изчистите и да ги прикрепите към стената, да речем, в хола си, като се започне с по-малки клончета на върха и да се стигне до най-големите и дълги в основата, така че да се получи силуета на Коледно дръвче. След това можете да добавите кълбета направени от рециклирана хартия или звезди, накрая украсете всичко със разноцветни светещи гирлянди.
Още една интересна и уникална идея е да проектирате свое собствено Коледно дърво от рециклирана хартия от офиса. Можете да го оставите бяло или да го боядисате в зелено или какъвто цвят предпочитате. Звездата в горната част може да се направи от големи триъгълници хартия, свързани помежду си с кламери, за да получите накрая формата на звезда. Всъщност всички канцеларски материали от офиса могат да се окажат доста полезни за декорация на Вашата уникална рециклирана и екологично чиста Коледна елха.
Можете също да направите дизайна на Вашето Коледно дърво с помощта на коркови тапи от винени бутилки, които се свързват заедно в желаната форма, може да оставите тапите в естествения си цвят или да ги изрисувате в какъвто цвят Ви харесва; най-добре е, ако добавите звезда на върха, направена на ръка от плат или хартия – така Коледната атмосфера ще е пълна. В края на краищата, Коледа осначава да раздаваме на любов и надежда, а не да купуваме или получаваме материални неща.

tumblr_mek9ahrjze1qhsmllo1_r1_1280-800x1088

001
Коледни подаръци
За да се доразвие идеята за една екологична Коледа, можете дори да направите малки Коледни подаръци и украси за дома от рециклирани материали. Всяко семейство има някои стари бели памучни чорапи, които никой вече не би могъл да носи; така че те могат да се превърнат в тялото на един прекрасен снежен човек, пълен с топки памук. Когато кръглото тялото на снежния човек е готово, можете да украсите малката топка, която е главата, с две копчета за очи и още едно по-малко за нос; можете да добавите парче плат за шал и това, което е останало от чорапите като шапка с някоя хубава декорация. И, воала, готово!
И накрая, можете да подсилите Коледното си настроение с няколко бляскави декорации върху обикновените топки за елха. Рециклирайте старите си надраскани CD-та като ги нарежете на малки части, които можете да залепите върху прозрачните топки за коледната елха. Празничното настроение ще бъде гарантирано, щом цялото семейство е събрано около бляскавата Коледна елха от рециклирани материали!

66c0b49ff8cae3956499b5b992bbb101


Източник: http://beautyharmonylife.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.