Този дом в Португалия е истински бунт на цветовете!

Масичка за кафе във всекидневната е в ярък цвят мандарина и моментално  приковава погледа с разчупеният си дизайн. В цветна опозиция на неутралния диван са ретро стол в цвят лайм и голям розов пуф.

Диванът е в неутрално сив цвят и приземява цветната атмосфера като оставя помещението „да си поеме въздух“ , защото зад него е разположена нова цветна схема. Обемни меки възглавнички в мек син цвят са избрани за цветна опозиция на сивото.

Изборът на мебели в Сканди стил, кара цялата атмосфера да излъчва спокойствие и лежерност.

Цилиндричната камина е източник на уют и топлина, освен това, е прелестен акцент върху чисто бялата частична облицовка на стената отзад. Стената е частично облечена в бяло, а зад облицовката се вижда автентична тухлена стена.

Това придава на апартамента лек индустриален вайб, а камината отпред веднага стопля декора.

Нова цветна схема ни посреща в отворената трапезария. Тук, четири разноцветни стола обграждат кръгла маса за хранене с интригуващ дизайн. Цветовете забъркани в този кът са синьо, медно, зелено и бяло.

Полилеят над трапезарията е сякаш изскочил от филм от 50-те. Наситени матови цветове- маслено зелено, грахово зелено и ярко оранжево, формират композиция от цилиндри, кръгове и овали.

Цветната му схема съдържа доминиращите нюанси в декора и намира продължение в ментово зелените шкафове в кухненския кът, както и един от столовете за хранене.

Прелестна поставка за вино в кухнята, продължава оранжевата цветна тема. Тя е същински акцент на снежно белия фон на шкафовете.

Забравете избелелите цветове и заложете на смели цветни схеми в оранжево, тюркоазено, жълто и синьо! Заложете на смесицата от меки текстури и естествени елементи и създайте супер уютен и комфортен дом!

Източник:http://www.home-designing.com/creating-daring-decor-with-contrasting-colour-schemes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.