Търсите ли нещо вдъхновяващо? Разгледайте този страхотен дом, който комбинира в себе си сканди шик и комфорт.

Елементите, които внася скандинавския стил, са разнообразни и динамични. Често крайният резултат е дом, който миксира добрата домашна енергия с комфортният шик. Този дом би бил повод за гордост и радост за всеки собственик. Семейните двойки особенно ценят сканидинавския подход, тъй като той позволява съжителстването на много и различни индивидуалности под един покрив, което до голяма степен е и цялата му концепция. Никой не разбира повече от скандинавски дизайн от базираната в Тайван дизайнерска компания Нордико, чийто служители са специалисти в областта. Нека разгледаме последното творение на експертите.

Всекидневната е класически пример за скандинавски подход, тя комбинира комфорт и уют с отлични интериорерни решения и я превръща в дом, в който искаш да се прибираш. Най-важният елемент в обзавеждането са мебелите. Именно те превръщат помещението в стилно място или в бедствие. Тук скандинавските мебели са изпълнили функцията си напълно като същевременно са минималистични, семпли и функционални. В общи линии, всичко от което може да имате нужда!

Другият важен елемент са цветовете. Ако решите помещението в крещящи, конфронтиращи се цветове, притежанието на най-шикозните мебели би било абсолютно безсмислено. Цветната схема, подбрана за това помещение, е топла релаксираща и разнообразна, без да го претоварва. За да съживи стандартната вградена секция, дизайнерът на този дом е боядисал вътрешността на лавиците в различен цвят, с което създава интересен акцент в пространството. Откритите прозорци се съчетават отлично с дървените елементи, като създават много простор и позволяват на много естесвена светлина да влезе в помещението и да го освежи.

Приглушените нотки черен цвят правят стаята една идея по-сериозна и солидно изглеждаща. Без тях, помещението би било леко скучно и зле изградено. Висящата етажерка е брилянтно и функционално решение – всеки себеуважаващ се домашен готвач знае, че се нуждае от градинка с подправки, но това е почти неосъществимо в градска среда. А защо не я инсталирате в кухнята? Не само е удобна, но всъщност ще добави индивидуалност в дома ви. Домашните саксии остават ненадминати в освежаването на помещения, възпозвайте се максимално от тях.

Апартаментът е в дървесни, бели и сиви основни тонове, а ярките цветове са оставени за малките акценти, за да озарят стаята. Ефектът е стъписващ и всъщност лесно постижим в цветово отношение. Двойният лампион внася още повече светлина в кухнята, подбран в цветовете на помещението, той успява да внесе чар и функционалност, с която разполагат само лампионите. Можете да съживите старите саксии като ги облицовате в интересна хартия с подходящ десен, а обикновените кухненски пособия могат да заблестят в дизайнерски блясък ако ги натоварите с кулинарните си умения подобно на снимката горе. Повечето от нас имат нужда от нещо като офис у дома. Този апартамент интелигентно е решил проблема с полустена. Този частичен панел едновременно отделя и включва офисът в пространството на дома ви.

Кухненските шкафове са добре организирани, така че не затрудняват придвижването из пространството, а скандинавските столове осигуряват естествен шик. Дървеният под внася мекота и тропическа екзотика в този градски дом. Прекалено много от нас смятат, че телевизорът е самодостатъчен акцент за стената. Този дизайнер е подходил различно, поставяйки лавици около него и умело е отразил индивидуалността на собствениците, добавяйки тези елементи. Двете бюра предлагат отлично решение за свободната площ. Те са доста минималистични и ненатоварени, внушават спокойна работна атмосфера. Осветеността на дома е пряко свързана с доброто разпределение на осветителните тела. Те са приглушени, повечето са функционални, но някой са в услуга на декора. Всекедневната е безупречно организирана и многофункционална, без излишно претрупване с мебели и аксесоари. Висящата градина осигурява повече въздух в помещението. Минималистичният дизайн осигурява свободно пространство на пода, което децата със сигурност биха оползотворили в игри.

Малките интериорни шкафчета са в отлично съзвучие с интериора на помещението, без да бъдат досадни, а деликатните цветя върху тях ги освежават допълнително. Ако бялата покривка ви стане скучна, съживете я с атрактивни прибори за хранене. Тук, дървените и органични материали обединяват пространството по един приятен индиректен начин.

Черната мивка в комбинация с бяло и монохром, внася дълбочина в малкото пространство. Откритите прозорци играят ролята на променяща се стенна картина, коеот е едновременно динамично и вълнуващо. Белият таван кара стаята да изглежда много по-голяма. Светлият таван е най-доброто което можете да направите с една стая, когато говорим за декорация. 

Кухненската маса е сърцето на всеки дом, а тази прави мястото много по-забавно и уникално, благодарение на столовете в различни цветове. Малък кухненски остров, изграден от бели плочки, е отличен начин да подобрите вида на тази класика. Дефинирате пространство без да го правите очевидно. Модерната трактовка на трофей на стената е тази стилизирана еленска глава, заела свободната стена до кухненските шкафове. Харесва ли ви? От своя страна малката стена е решена в сиво като допълнителна подправка към прекрасното помещение.

Тази спалня отразява перфектно стила на този дом, близостта на леглото до прозореца, позволява на настанилият се да съзерцава небето. Основната спалня изпъква с голямата си тераса, която собственикът на дома може да изпозва както намери за добре, чист въздух, звездоброене и още милион други приложения за които се сещаме. Богат килим и скандинавски стол правят помещението изключително луксозно и спокойно. Облицованата в по-тъмно сиво табла на леглото е ефектен акцент на стената. Ще останете стъписани от килера за дрехи и от модерният климатик, който би помогнал в топлите летни нощи.

За да направите банята по-динамична, комбинирайте бели, керамични плочки, фаянс имитиращ бетон и няколко фаянсови акценти с десен. Невероятно лесно и с зашеметяващ ефект, определено си струва.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.