Когато става дума за редизайн на дома, винаги е добре да бъдете в крак с актуалните в момента тенденции в интериорния дизайн. Точно сега геометричните мотиви набират голяма популярност и ние ги разпознаваме все по-често навсякъде около нас. Няма реална причина геометричните форми да не присъстват в дизайна на вашия дом, дори напротив, благодарение на подходящата комбинация между фигури и цветове вие ще можете да реализирате модерен и стилен интериорен дизайн, който да създава усещане за спокойствие и лекота.

Днес ще ви представим именно един такъв апартамент, чийто дизайн е продиктуван от желанието и представата на собственика за по-лек и просторен интериор. Изпълнението на този проект е възложен на интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева, която изключително умело е уловила точната представа, визия и желание на клиента.

Основният акцент на интериорния дизайн пада върху два аспекта – модерното и практичното. За да може собственика на жилището да се радва на красив, модерен и в същото време функционален интериор, дизайнерът залага на изчистена стилистика, придаваща усещане за лекота. Грабващи окото акценти са черните и цветни елементи, които изпъкват на белите стени, а комбинацията между различните геометрични форми върху текстила и теракота се допълват и създават усещане за цялостна завършеност на интериора.

Съвсем не е случайно и името на апартамента – „Разказ в Геометрии“, което е вдъхновено от актуалните тенденции, а също така и защото в целия интериор присъстват геометричните форми, които са умело преплетени както в текстила на мебелите и завесите, така и в подовите настилки и теракота. Стилът на апартамента е модерен, с някои ретро и скандинавски елементи.

Апартаментът е с обща площ от 105 кв.м. и е съставен от две спални, дневна с преход към трапезария с кухня, баня и отделна тоалетна. Основното желание на собственика е било да се извърши освежаване и редизайн на жилището, което последно е било ремонтирано преди 15 години. За да се използва максимално рационална цялата площ на имота са направени някои преразпределения на пространството. За целта бе затворена врата на отделната тоалетна, която се е намирала срещу входната врата, а на нейно място е поставено шкафче за обувки с възможност за сядане и закачалка. А вратата на тоалетната е преместена в посока към двете спални.

Интериорния дизайнер Антония Саранеделчева сподели с нас, че обзавеждането на главната спалня се е оказало истинско предизвикателство, заради малката си квадратура, но с помощта на някои нестандартни и в същото време функционални решения тя е успялада запази усещането за простор като за целта е избрала да постави спалнята и гардеробите в една равнина.

В интериорния дизайн на детската стая също има интересни решения, като основния акцент пада върху „миндера“, който е проектиран така, че да комбинира три функции в едно – място, за спане, игра и съхранение. По този начин дизайнерът е успял да осигури достатъчно пространство за игра и възможност за гостуване на други деца. Разбира се и в тази стая цветовете са много свежи, а геометричните фигури са навсякъде.

Дневната е с преход към трапезария с кухня, която също има своето нестандартно решение в лицето на кухненския ъгъл за сядане. Двете помещения са изключително стилни в неутрални цветове и скандинавски елементи, като разбира се геометричните елементи са основен акцент в тях. Кухнята е с изчистен дизайн, функционална и бихме казали в изцяло скандинавски стил.

Цялостната атмосфера и слънчево настроение, което се усеща в апартамента се дължи и на умело подбраната цветова гама и в частност на жълтия цвят, който допълнително зарежда пространството и е чудесен акцент в черно-белите интериори. Безспорно най-голямата награда за всеки интериорен дизайнер е да знае, че завършения проект носи желаната хармония и щастие на своя собственик.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.