Изправени сте пред избор дали да закупите малко или голямо жилище? Тези седем предимства на малкото жилище може би ще ви помогнат за вземането на решение.

Имайки предвид високите цени на жилищата, особено в големите градове, много от нас се живеят в по-малко пространство, отколкото ни се иска. Това е и основната причина да споделяме с вас толкова много теми с идеи за оптимално използване на пространството в малки жилища. Докато научаваме нови и нови начини за интериорни решения в микро апартаменти, смятаме, че е важно да разпознаем някои предимства на малкия дом. Много от тях
 са скрити за нас и ни пречат да се насладим на това с което разполагаме. Ако искате да се влюбите в дома си отново, тази статия със сигурност ще ви помогне.

Може би повечето от вас знаят, че думата „уютен“ често е евфемизъм на „претъпкан“, но животът „на тясно“ има много реални предимства, когато говорим за уют. Когато пространството ни ограничава е много по-лесно да направим дома си функционален. Малки и достъпни декоративни елементи като свещи и възглавнички, разхвърляни наоколо, са много по-ефектни в общото излъчване на малкото пространство, отколкото в голямо. Друго предимство е лесната реорганизация и смяна на декора ако сте в настроение за промяна.

Друг съществен фактор е тенденцията на всеки да държи малкото жилище далеч по-организирано и функционално. Този начин на живот ни кара да се обградим предимно с нужни вещи, които намираме почти мигновено, понеже си имат места.

Предимство е и че обзавеждането му е по джоба ни.

Едно голямо жилище може да погълне сериозна сума за мебели и декорации, за да стане уютно и приветливо. Малкото такова, от друга страна, прави обзавеждането много по-достъпно, защото са ни нужни малко големи елементи в интериора, които ще са по-скоро фокусните точки в стаята. Неизбежният минимализъм в интериорните решения на малки апартаменти и особено жилища тип студио намалява стреса в ежедневието ни.

Малките жилища са по-лесни са за поддръжка. Това е едно от основните им предимства. Никой не обича да прекарва часове в бърсане и подреждане. Малкият дом ще ви спаси от това досадно занимание или поне ще сведе времето му до минимум.

Другият аспект, които си заслужава да отбележим е по-икономичното и бързо отопление и като цяло по-ниските битови сметки.

Ако и вие като нас усещате големите жилища повече като музей, отколкото като дома на приятел, този материал е бил от полза.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.