Hally’s е кафене-пекарна разположена в югозападен Лондон. През деня е приятна закусвалня, а вечер се преобразява в място за сбирки с приятели. Като цяло мястото има ресурса да стане любима дестинация и това не се дължи само на интересният асортимент, но и на прекрасният дизайн, вдъхновен от Калифорнийските кафета край брега на океана. Дизайнерите от Alexander Waterworth interiors  са свършили прекрасна работа, създавайки спокойна и уютна атмосфера, която в същото време е достатъчно закачлива, за да не ви остави безучастни и скучаещи.

 

Чисто бели стени, рафтове от натурално дърво, които добавят свежест в помещението. Щъркелите около бара пък са издържани в ярко жълто и са с индустриален дизайн, а столовете край масите са от лакирано дърво. Цветният акцент с декоративните възглавнички ви кара да се чувствате у дома.

Заведението отваря през 2013 г. и е плод на съвместните усилия на семейна двойка, чиято цел е била да предлагат семпла храна в уютна обстановка.

Вдъхновено е от ваканция в Калифорния, по време на която те осъзнават, че в златния щат правят нещата по правилния начин: пресни продукти, редовни доставки от местни ферми и щипка слънце. Калифорния предлага нещо, което липсва в Англия и това им прави силно впечатление. Желанието им да пренесат това безгрижно усещане у дома кара Ан да напусне работата си в рекламният бизнес и да навлезе в ресторантския бранш. Анна споделя, че отварянето на Hally’s е сбъдната мечта за нея. Казва още, че тя и съпругът и е трябвало да обединят натрупания си опит за да отворят ресторанта. Менюто е сезонно, а Ан всеки ден посреща и изпраща клиентите си.

Всъщност, в миналия си живот ресторантът е бил коктейл бар, който двойката купува и тотално трансформира в Калифорнийска къща край плажа с всички характерни елементи, дървен под, пастелни тонове, неонови надписи. Цялата обстановка създава толкова лежерна атмосфера, че буквално те кара да прекараш там целият си ден. Заедно с главният си готвач Ан и Филип търсят местни ферми и получават редовни доставки от пресни продукти. Менюто им включва ежедневен избор на салати, вкусни сладкиши, любимите на калифорнийци, кълцано свинско и превъзходни бургери. Всеки уикенд предлагат забавен брънч и превъзходно блъди мери.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.