Последните модни тенденции в интериора и дизайна са толкова свежи, функционални и интригуващи, че надхвърлят въображението ни. Ще се опитаме да обхванем най-интересните предложения, така че надникнете в нашия списък. Тенденциите при мебелите са оптимална функционалност и пригодност за работна атмосфера, овални форми, естествени материали и материи в нежни цветове. Всичко това създава една спокойна и естествена атмосфера която е в хармония с всички свои елементи.

Но… освен комфорта, хората обичат и да пътуват и все повече се нуждаят от промяна на динамиката на ежедневието. Изглежда че номадският дух е развихрил въображението на някои дизайнери тази година. Предлагаме ви няколко домове на колела, като сме сигурни, че това желание за мобилност и гъвкавост ще промени дизайна на мебели и продукти за дома необратимо.

Мобилен дом, далеч от дома
Това е предложението на германският дизайнер Нийлс Холгер Морман. Това негово творение е изцяло породено от нуждата му за мобилност. Полетът на въображението му е трансформирал този Фолксваген T6 в мобилен дом. Прекарал е доста нощи в този ван-кемпър по време на бизнес пътуванията си. Интериорът е отразил любовта му към семплото в комбинация с модерни и пикантни интериорни акценти.

Тази малка къща на колела, носеща естествен скандинавски минимализъм, е една от първите къщи на колела конструирани в Холандия. Датският дизайнер Даниел Ванеман е конструирал тази просторна къща със селски привкус. Прекрасните френски прозорци я правят почти прозрачна и така човек добива усещането, че някак си се носи през пространството и се е слял с заобикалящата го природа.

Друг дом на колела пък е от автора Христина Христова, която е толкова силно мотивирана да прекара почивката си далеч от бетонни постройки, че създава мобилният дом на колела Kолелиба. Въпреки ограниченото пространство, тя притежава всички удобства, кухня с готварска печка, баня и тоалетна както и разтегателен диван, доказващи, че свободата и комфорта в съвременният дизайн са продукт на схващания и креативност.

Ето нещо и за дизайнът в банята! Придържайте се към минималистични бани. Когато става дума за размера и формата на дизайна на банята, тенденцията се насочва към по-малки и по-привлекателни пространства. След временното избиране на големи и масивни вани, ние наблюдаваме налагането на по-интимни и минималистични посоки, когато става дума за комбинации в банята. Формата и размерите са значително намалени, не само да се поберат по-добре в по-малките градски апартаменти, но и да въведат чувство за сдържана елегантност и интимност.

Така че по-малък не означава по-малко – няма компромис с неговия комфорт, стил и функционалност.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.