Съвременните модерни мебели са лесно разпознаваеми, дори когато са повлияни от различни стилове. Дори дребните аксесоари като малката помощната масичка са добре проектирани и притежават отличителни характеристики, които ги интегрират в определен стил. Например съвременната малка масичка се характеризира с чисти линии, гладка повърхност и като цяло е лишена от излишни орнаменти. Подборът на нестандартни материали е също присъщ на съвременните мебели, наред с причудливи форми и интересни облицовки.

“Cupid” е интригуваща модерна мебел. Тук, поразителното е изборът на материали. Основата на масичката е солиден блок мрамор, а повърхността и тялото са медни. Заради комбинацията на тези два материала, които силно си контрастират, общият краен ефект е интригуващ и необикновен, но определено привлекателен за окото.

Когато става дума за аксесоарни масички, има повече от един начин да бъдеш забелязан. Когато не изпъква с нестандартни градивни материали, дизайнът е това, което може да разчупи парадигмата. “Tilio” са се доверили на нестандартна, но привлекателна форма, обединяваща, символната връзка между два различни елемента, всеки от които в различен цвят.

Масичките от серията “Tray” са семпли и едновременно функционални, притежават естетика и се оптимизират лесно, така че лесно да се адаптират към дизайна на всеки модерен интериор. Те са изградени от метална основа, рамка от ясен и повърхност в лакирано стъкло или мрамор.

Масивно дърво и метал са наслоени, за да се произведе уникалната масичка наречена “Ellis”. Тези два материала се редуват, за да размият напълно границата между тялото и краката на масичката. Изглежда, сякаш краката са неразривно свързани с тялото, без видим начин да бъдат отделени. Комбинациите включват: орех и мед, орех и неръждаема стомана, байцован орех и мед.

Проектирана, така че да бъде мултифункционална, колекцията “Hutch” предлага серия рамки и подноси, които могат да бъдат сглобени разнообразни и да служат като помощни масички, стойки за стайни цветя и дори да заместят нощното шкафче. Също така, могат да се плъзгат на колелца и да висят от тавана, разполагат с боядисана метална рамка и твърда дървена основа, която може да бъде кръгла или правоъгълна.

Т. Колзани проектира семпла и разнолика помощна масичка, която е неустоим аксесоар, който пасва на разнообразни интериорни решения. Тя е произведена от орехови пръчки в напълно симетрична конструкция, разполага и с облицован с кожа поднос, който може да бъде поставен отгоре или да бъде използван независимо от масичката.

Ако тези помощни масички ви напомнят за речни камъчета, то е защото дизайнерът на сериите “Wind”, Джин Курамото е искал да постигне точно това. Тези серии са подчинени на неправилните природни форми и са произведени ексклузивно за хотел в Норвегия. Те са в две височини и са изработени от материал наподобяващ камък.

Скулптуро-подобна, семпла и изящна, направена от четири листа метал, балансиращи се едно друго. Това е масичката “Caramel”, малкото фънки допълнение, което се вписва в разнородна среда като офиси, чакални, но също така и в жилищни площи. Определено притежава доста характер и се предлага в шантави, смели и ярки цветове.

Името на колекцията на този дизайнер само говори за себе си. Дизайнерът Су ни разкрива японската естетика, чрез чисти, неорнаментирани структури, цялостен минимализъм. Масичката “Su” ни показва това по много приятен и стилен начин. Въпреки семплото си лице, тя притежава изключително обаяние. В допълнение ще ви кажем, че е направена от изцяло рециклирани материали.

Грациозна, семпла и сладка – “Cala” е масичка, която притежава доста разнолик дизайн. Ако сте в особено игриво настроение, можете да я разглеждате като гъба. Това, обаче, което харесахме най-много в нея, освен дизайна е, че горната и долната част се предлагат в огромно разнообразие от цветове и текстури. Това е масичка с вид, който не можете да игнорирате, но все пак не натрапчив и тежък дизайн. Всъщност е доста хубава и деликатна. “Carmina” е от серия малки масички с бляскава основа и един крак, който се завърта през цялата конструкция чак до ръба на плоскостта. Изместеният център на основата, в услуга на баланса разбира се, е забавна черта на дизайна. Със сигурност, начина по който изглежда пали въображението.

За разлика от всичко видяно до тук, “Zagazig” определено изпъква с нестандартен дизайн и форма. Тези масички, освен с нестандартна геометрия, притежава прекрасен топ издържан в графични линии. Черно-белите райета определено привличат погледа. Именно защото са толкова необикновени, тези масички могат да бъдат използвани по хиляди различни начини и да щракнат в различна обстановка. Изработени са от тънка метална основа, ръбове със златен финиш и ламинирана повърхност в различни фигурални десени.

“Stll Life” е поглед към съчетаването на елементите, специфичната връзка помежду им, заключването им във функция и начина по който взаимодействат. Концепцията е доста дълбока и е материализирана по начин, който не сте виждали досега.

Това е масичка проектирана да стои до или около дивана. Често ги наричат “C”-си масички, заради формата им напомняща латинската буква “си”. “Combo 53” се различава от сестрите си по интересната си структура. Направена е от метални пръчки, които могат да бъдат хромирани или със златен финиш, които контрастират на тъмен лакиран топ, предлаган в два варианта- тъмно синьо и бургундско червено. Въпреки че контрастът между двата елемента е силен, успява да не е натрапчив и не затруднява комбинирането и с останалата декорация на помещението.

Малката масичка е аксесоар, които често заобикаляме, но тя освен функционалност и удобство, може да разреши множество интериорни конфликти като да обедини пространства или да ги дефинира, да добави цветен акцент, позволяващ ви да окачите любимите си завеси, които магично започват да подхождат на стаята. Обикновено детайлите са това което прави голямата картина красива накрая.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.