Този малък, но много стилен съвременен апартамент е един много добър пример, който показва, че вдъхновението и красотата не познават граници. Апартаментът се намира в Тел Авив, Израел. Проектиран от Mayan Studio в сътрудничество с Michael Tchwella & Amir Navon.

съвременен апартамент 1

Дизайнерите се фокусират върху съвременния интериорен дизайн с японско докосване. Крайната цел е да се улови красотата, хармонията и спокойствието на японския интериорен дизайн. Апартаментът е с площ от 67 квадратни метра. В действителност, някои дори биха го нарекли малък. Въпреки това, чрез стратегията за дизайн, използвана за интериора, апартаментът изглежда просторно и проветриво.

съвременен апартамент 5

Фактът, че апартаментът е с открита тераса, още повече помага да се засили усещането за простор. За да се подчертаят гледките и да се внесе повече естествена светлина в жизненото пространство, дизайнерът е избрал да се раздели балкона от вътрешния обем с плъзгащи се стъклени врати. В същото време, балконът има дзен облик, отличаващ се с бетоненна платформа с вграден плантатор.

съвременен апартамент 13

Цялостното оформление на апартамента е отворено и светло. Чрез премахване на бариерите между различните вътрешни пространства, дизайнерите са успели да увеличат максимално пространството. Някои от стените са били напълно елиминирани, като стъклени панели и врати са заели тяхното място. Жилищната площ, кухнята, трапезарията и едната от спалните – всички те са свързани, образувайки отворено пространство на етажа, което позволява на светлината да преминава свободно от едно място на друго.

съвременен апартамент 4

Диванът в хола действа като разделител между всекидневната зона и спалнята. Спалнята се намира зад дивана в хола, повдигната на платформа, като пода съвпада балкона. Тази площ е малка, оттук идва и необходимостта да се отвори за повече светлина. Дървената табла също хармонизира пространството, като придава топло и комфортно усещане на помещението.

съвременен апартамент 2

В кухнята има остров с разширение, прикрепено към стената, образувайки компактна зона за хранене. Този вид кухненски остров с места за сядане е практичен и ефективен за малки пространства. Кухненските шкафове, стените и таванът са бели – това, разбира се, е друг начин да се подчертае простора на апартамента. Елементът, който придава топлина на цялата област, е дървения под. Такива комбинации и контрасти са характерни за японския интериорен дизайн. Кухнята е свързана с втората спалня през отвор в стенния шкаф. Това отваряне обединява всички стаи в апартамента заедно като им позволява да бъдат свързани помежду си.

съвременен апартамент 5

Единственото затворено пространство остава банята.

съвременен апартамент 7

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.