Саксиите от палети предназначени за отглеждане на билки в градината или на балкона са доста революционно изобретение що се отнася до градинарството и иновациите привнесени в него тъй като това е любимо хоби на доста хора в наши дни и те, съвсем буквално, го обожават. Градинските палети са новата мания по целия свят, тъй като те Ви дават шанса да създадете своя уникален стил и в същото време да осигурите достатъчно пространство на билките да растат на воля; цените на тези направи си сам саксии са също доста ниски и това е още едно от нещата привличащо толкова много хора към тази нова направи-си-сам мания.
Въпреки, че можете да ги боядисате в какъвто цвят си поискате, повечето хора предпочитат да оставят палета в основния му цвят, тъй като това е натуралния цвят на дървесината; с други думи природата ще влезе във Вашата градина, ще я озари и ще й даде ново начало.

Билковите градини се превръщат в идеалното място където да отглеждате органични съставки за Вашите вкусни ястия и, в същото време, те са перфектното място за отмора след натоварения работен ден. Може да посадите, например, розмарин или мащерка и да ги използвате за следобедния си чай или за да овкусите различни видове месо или пици. Това ще бъде Вашата собствена природна медицинска градина, която палети ще превърнат във най-модерното къще в квартала.
И нещо повече, може да закрепите направи-си-сам палетите на балконската стена, до вратата на кухнята или в задния си двор; тогава ще е истински лесно просто да се пресегнете и да си наберете необходимите билки и подправки когато са Ви нужни.
Всичко, от което се нуждаете за Вашата билкова градина са няколко палети (в зависимост от пространството, което имате – може да си набавите и само един палет), гвоздеи или скоби за прикрепяне на палето, качествена почва за осигуряване на възможно най-добрата среда за Вашите здравословни растения, боя за дърво (ако е необходимо, за да напаснете градинската саксия с цялостната визия на Вашия дом); и подходящите семена за билките, които са Ви нужни.
След като сте си набавили всички необходими материали, трябва да започнете трансформацията на отделеното място. Първо, проверете дали няма стърчащи пирони някъде по палета, които могат да Ви наранят, след това го почистете добре и преминете към следващата стъпка. Трябва да изшкурите повърхността на палета, за да заблести; ако не искате да го боядисвате допълнително, просто нанесете защитно покритие и го оставете да изсъхне добре. След като палетът е готов, закрепете ивици издържлив дебел плат или пластмасови парчета на дъното, за да може да сипете прастта в направената саксия без тя да се разпилее. След това остава да засеете семената и да ги полеете, за да могат да започнат да покълват. След това закрепете градинската саксия за стената, която сте избрали; може да отстъпите крачка назад и да се насладите на произведението си.

pallet-herb-planter-2

Източник: http://empressofdirt.net/more-fabulous-garden-container-ideas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.