Средата на миналия век определено има как да ни вдъхнови! Ретро вайбът в този малък лофт е наистина очарователен. Не липсват „експлозии“ от цветове, което определено внася еклектика в интериора.

Ще успеем да ви вдъхновим с още примери на ретро тема, които блестят с изключителен арт-уърк, креативно осветление и планиране на пространството!

Всеки дом, в който ще надникнем има свое собствено излъчване и характерна за 50-те години атмосфера, умело преплетена със съвременна функционалност.

Плюшен син диван с форма на бъбрек, е опрял гръб в слънчево-жълта акцентна стена, а комплимент към яркият акцент е жълт пуф в съседство. Всекидневната има ретро излъчване- плюшени текстури, овални форми и характерните комбинации за 50-те от синьо, жълто и червено.

Всекидневната граничи с трапезария и кухня и е с така познатия отворен план. Ретро атмосферата тук, е продължена, чрез бонбонено розово и тюркоазено зелено.

Цветна мозайка, е избрана за гръб на кухнята- ефектно и доста шик! Всичко друго е решено в бяло и бледорозово.

Опозицията във формите е доста интригуваща. Виждаме как редуващите се овални и ъглови форми, успяват дискретно да обособят зони в общата площ.

Не липсват и така характерните за ретро атмосферата декоративни акценти- частична дървена ламперия, асиметрични етажерки, мебелите са стъпили на деликатни метални крака.

Кухнята има подчертано женствена енергия, предимно заради нежното съчетание от бяло и ретро бонбонено розово. Тя е някак сгушена по протежението на овална стена, което със сигурност е предизвикателство за проектанти и дизайнери.

Не можем да отречем влиянието на Сканди стила в съвременните опити за ретро интериор. Северняшката опростеност и изчистени линии са перфектния компонент в декора на тези домове.

Еклектиката е внушителна- текстури; десени и цветове създават една шеметно-красива амалгама.

Ако сте почитатели на филмите „Фантомас“ или визията за бъдещето от миналия век, тези домове, ще ви влюбят в своя декор.

Грабнете си идея!

Източник:http://www.home-designing.com/distinctive-interiors-with-compelling-colour-combinations

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.