Шаби-шик, е малко познат у нас стил, предимно защото е плод на пост-културната революция, и отрича консуматорското мислене. Много от нас, биха определили такъв декор като „прекален“ и „претрупан“. Въпреки предразсъдъците, Шаби-шик е близо до бохемското излъчване и всъщност празнува живота в целя му разкош!

Ако сте романтична душа и обичате винтидж елементите в декора, ще ви дадем вдъхновение за декора на кухнята с малко повече цвят и красиви детайли.

Шаби-шик ни казва „използвай старото, вместо да го изхвърлиш!“. Именно по тази причина, откриваме толкова рециклирани и възстановени ретро елементи в декора. Колекцията ни от кухни, ще ви предложи ярки десени, флорални мотиви, дантела, красиво орнаментирани детайли и много уют!

Кухнята, е доста благодатно помещение, което да декорирате в Щаби-шик. Няма да е нужно да обирате банка, за да декорирате в рамките на стила.

Това от което се нуждаете в кухнята, ще определи общия декор до голяма степен. Всичко, което ви хареса от един бит-пазар, може да попадне в декора.

Всякакви винтидж пердета, драперии, винтидж шкафове и скринове, са добре дошли! Шаби-шик, отразява нуждите и духа на обитателите си, така че да се чувстват в прегръдката на помещението.

Не можем да обсъждаме кухненски интериор, без да обърнем специално внимание на кухненските шкафове и местата за съхранение на продукти. За щастие, кухните в стила ви дават възможност да избягате от нормата.

Шаби-шик, ви дава пълна свобода в това отношение. Комбинирайте различни шкафове, или тотално ги махнете и сложете рафтове.

Ако ви е необходим кухненски остров или обмисляте кухненска маса с по-голяма площ, нека е от дърво. За предпочитане е, да не е нова или да е със състарена повърхност.

Друг източник на вдъхновение са антикварните магазинчета. Там ще откриете прелестни елементи за вашата Шаби-шик кухня!

В романтичната, ретро обстановка на такава кухня, липсва само уханието на домашен хляб и сладки!

Източник:https://www.decoist.com/shabby-chic-kitchen-ideas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.