Какво се случва с кухненските мебелите и уреди в пастелни цветове? Те са били на мода през 50-те, но напоследък сякаш са се превърнали в нещо ново и актуално. Да, ретро мебелите в кухнята са на мода.

ретро кухня в розово

Кухненските уреди днес обикновено са от черна или бяла неръждаема стомана. Неутралните цветове не винаги са били предпочитаните цветове за кухненски интериор. През 1950г. пастелните цветове заемат централно място в почти всяка къща в Америка, като това се е отразило и на цветовете на кухненските уреди. Според цветните комбинации в интериора печките и хладилниците са подбрани в различна светлина, но основните цветни нюанси през 50-те са жълто, зелено, тюркоазено, синьо и розово.

кухня с ретро елементи

Много семейства са били нетърпеливи да донесат най-веселите тонове в домовете си, особено след борбите и жертвите от Втората световна война. В книгата си „Справочник за американският стил през 50те,“ Daniel Niemeyer отбелязва, че културната промяна е довела към използването на по-пастелни цветове в интериора през 50-те, отбелязва сайтът Realtor.com. В действителност, кухненските помещения са изпълнени с толкова цвят, че дори шкафовете са изработвани в същия пастелен цвят като уредите.

съвременна кухня с ретро елементи в розово и синьо

Но за съжаление на любителите на цветните акценти, тенденцията за уреди в пастелни цветове не трае дълго. The New York Times съобщава, че през 60-те години пастелните цветове вече са заменени постепенно с нюанси като зелено авокадо, златисто и медено. През годините цветовете в кухнята стават все по-необичайни, като всяко с всяко изминало десетилетие изборът на цвят за кухненските помещения клони към все по-неутралните цветове. „Кухнята става все по-интегрирана в дома и уредите се “превръщат” мебели,“ се цитира във вестника. „Техниката и уредите в кухненското пространство трябва да бъдат по-елегантни. Цветът на уредите трябва да се слее с общата среда, с цветовете в интериора.“

съвременна кухня с ретро акцент

Не е изненадващо, че днес, когато хората прекарват все повече време със семейството си в кухнята, те предпочитат оформления, които свързват в кухнята и с останалата част от къщата – неръждаемата стомана/инокс, бяло или черно са почти единствените цветове за уредите, който ще видите. Специално за феновете на този тип утреди, Smeg и Big Chill създават цветни такива в ретро-стил, които се вписват перфектно с модерния съвременен дизайн.

Източник: http://www.elledecor.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.