С тази публикация ще се потопите във всяка малка подробност на решенията за съхранение на вино в домашни условия. Ако сте като обсебени от виното като собствениците на тези жилища, то със сигурност тази публикация ще бъде вдъхновение за вас.. Някои дизайнери са включили съхранението на вино в жилищните пространства, като ги използват и като разделители за стаите.

whiteroundholeswinegrass

виновиновиноacrylicwinebottleshelvesoffofkitchenmetaltubesholdingwinebottleshiddenwinestoragekitchenappliances

Други дизайнери са направили бутилките за вино центъра на кухнята или входа. От скрита колекция вина под стълбите до поставяне на бутилките в шкаф, който се слива с други уреди – тези идеи за съхранение на вино са впечатляващи. Превъртете надолу, за да видите още идеи като винарски изби в мазе, които могат да се видят от горния етаж през стъклен под…

underthestepswinebottlestorage

winebottleshelvesverticalglassentrywaywinebottlestorageunderthestairswinecellarlightupwoodenwinestoragewall

Стена от естествено дърво за съхранение на вино може да е връхната точка на трапезарията. Същият материал се използва и за шкафовете в кухнята. А холът и кухня могат да се отделят от кула от бяло вино. Дизайнът също е последван и за кухненските шкафове.

Всички знаем, че виното трябва да се съхранява на тъмно, студено, влажно – друга по-малко известна подробност е, че то трябва да на изолирано от вибрации и миризми място. Ярката светлината може да бъде вредна за виното, особено за отлежалото.
Топлината ускорява химичните процеси и колкото по-топло е мястото, в което съхраняваме виното, толкова по-бързо и не особено деликатно ще остарее то. Виното спокойно понася температури в диапазона между 7 и 18°С, но 10° С са идеалните за него.  Ако помещението е прекалено сухо, то рано или късно корковата тапа ще изсъхне, ще се свие и ще пропусне въздух, който ще окисли и повреди виното. Идеалната влажност на въздуха за съхранение на вино е 70-80%.

basementwinecellarglassfloorseedown

виновиновиновиновиновино

Направете колекцията от вина акцентна точка в интериора! Разгледайте галерията за вдъхновение!

Източник: http://www.home-designing.com/wine-storage-at-home & http://www.vinoto.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.