Тенденциите в интериорния дизайн се сменят много динамично, а това може да остави банята с остаряла визия. С времето в баните могат да се появят и различни проблеми с канализацията, плочките влага и мухъл, или износване на металните елементи. Преобразяването на една баня се смята за скъпо удоволствие и това често спира собствениците да се заемат с това начинание. Но какво да правите ако имате малък бюджет и баня, която има спешна нужда от ремонт или освежаване. Предлагаме ви няколко идеи за ремонт на баня, които няма да ви струват излишни средства.Нова боя

Пребоядисването на стените и таваните със свеж, нов цвят е един евтин и сравнително бърз начин да промените облика на банята. Преди това обаче трябва да сте сигурни, че няма проблеми с вентилацията и канализацията, които биха довели до белене или петна от мухъл. На пазара се предлагат бои с матов или кадифен ефект, които ще превърнат банята ви в едно модерно пространство.

Стикери

Ако сте традиционалисти и харесвате плочки, но десенът вече е остарял можете да опитате модерните напоследък стикери за плочки. Те се поставят лесно и са водоустойчиви. С тези стикери можете да постигнете ефект, който би струвал много повече ако решите да смените изцяло плочките.

Тапети

Водоустойчивите тапети за баня също са подходяща опция. Пазарът предлага огромно разнообразие от десени и варианти с интересен завършек. Тъй като банята обикновено е малко пространство избягвайте тапети с прекалено много и ярки елементи.

Аксесоари

Ако искате да избегнете планирането на цял ремонт на баня, но искате да освежите помещението смяната на аксесоарите е достъпен вариант. Вземете нови кърпи, завеси за душ, декорация, шкафчета за козметика, тоалетна чиния и така ще имате баня, която ще изглежда като нова. Стилните акценти ще разнообразят помещението и ще му дадат елегантен облик. Заложете на контрастите за да е още по-видим ефектът от промените.

Осветление

Осветлението е много важна част във всяко пространство. Ако искате да смените визията на банята без да харчите много средства е добра идея да смените лампите. Те внасят много чар и създават атмосфера в помещението. Един ремонт на баня не винаги трябва да струва цяло състояние. Внесете малки, но добре планирани промени в интериора на банята и ще имате много добри резултати без много усилия, време и средства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.