В днешната публикация, ще ви разкрием вътрешността на три апартамента в неустоимо стилово комбо! Всеки декор, е вдъхновен от свежия скандинавски стил и неговите характерни елементи. Те са умело комбинирани с елегантността на японският стил в интериора.

Японската естетика може да се усети в архитектурата на пространствата, арки, кръгли елементи, изчистени линии и изобилие от минималистични натурални решения.

Тези пространства са функционални семейни домове с отворен план и прелестни детски стаи.

Цветовата гама, в която се движи декора, е топла и земна. Цветовете са топло, шоколадово кафяво, охра, свежо бяло, меланж.

И в трите апартамента, пространството е разпределено по много практичен и дори хитър начин. Спалнята, например, служи като гардеробна и кабинет, освен основното си предназначение.ю

Тази комбинативност откриваме навсякъде.

Малките коридори и антрета, хитро са скрили изобилие от шкафове и места за съхранение на вещи.
Детските стаи са с много сладък дизайн. Макар да са компактни, те са цветни и забавни.

Тук също откриваме „тайни“ килери- децата обожават тайни пространства, както и вградени рафтове и библиотеки.

Другият елемент, който обединява тези декори, е изобилието от дърво в тях. Земната схема минава през подовете, подбора на мебелите до декоративните елементи.

Японското влияние в декора, може да бъде проследено и в плетените мебели и частични, декоратини паравани. Ниските масички за кафе са „гушнати“ в обятията на комфортни меки дивани в скандинавски стил.

Трапезариите са в характерен за Сканди стила дизайн, повече „ръбати“ форми и максимална функционалност.

Тук-там виждаме, контрасиращ компонент в интериора- в черно или друг наситен цвят. Прекрасен начин за дефиниране на зони в дом с отворен план.

Един от наистина прекрасните елементи в японският стил са „дишаштите“ шкафове! Вратичките им не са от солидно дърво, а от фина бамбукова или камашитена оплетка, което спира всякакви вредители, но позволява на вътрешността да се роветрява.

Насладете се на тези домове с изтънчен Дзен декор, в който въздух и енергия се движат вободно и в хармония.

Източник:http://www.home-designing.com/japandi-style-home-interiors-with-cute-kids-rooms

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.