Даваме началото на пролетното и започваме от… банята! Вижте кои неща да изхвърлите и направете така отлаганото мащабно почистване на банята! Време е да се отървете от трофеите в банята си, които не използвате за нищо!… Защо ни е толкова трудно да се разделим с комплекта сапуни подарен ни преди две коледи? Как и кога допълнителният стол от кухнята е попаднал в банята? От къде се взеха всички тези разхвърляни мидени черупки? Със сигурност нямате нужда от всичко това!

Сякаш банята изпълнява двойна функция в живота ни, поне двойна – тя често е склад, перално помещение, но периода около Коледа е перфектен за детоксикация на местенцето ви и започнете като се отървете първо от тези неща.

Гъби, четки и онази стара пемза.

Имате забързани сутрини в които няма време за търкане и специални процедури, плюс това вече разполагаме с ексфолианти и вълшебни мазила с които тази работа е извършена за секунди. Така че се отървете от всички стари четки, висящи из банята.

Орнаментите трябва да си ходят.

Издялани лодки, картини на залези и блестящи раковини, заемат полезно пространство по рафтовете ви. Сигурно датират от самото обзавеждане на банята. Ако не ги харесвате просто ги изхвърлете!

Множество огледала.

Огледалото с дръжка в ретро стил, огледалото с лупа ефект, другото специално огледало. Купуваме огледала като луди и накрая се оказваме в огледалната баня на ада!

Различни поставки и бурканчета.

Като цяло всеки от нас става жертва на подредената по стандарт хотелска баня и започваме да поставяме клечки за уши, тампони за грим и други дребни обекти в различни красиви вази и малки буркани и понеже не искаме да нарушим дизайна, никога не ползваме тези конкретни бройки. Въпреки това банята ни никога на заприличва на тази от хотел “Четири сезона”.

Столове? Вън!

Освен ако не разполагате със супер луксозна баня и будоар в едно, където мързеливо да се изпънете докато личният ви гримьор ви разкрасява, нямате нужда от столове в банята! Те няма да послужат за друго, освен за окачане на хавлии или подпиране на крака.

Метални решетки-органайзери тип “всичко в едно”

Тези приспособления не изглеждат толкова зле, но в крайна сметка са толкова трудни за нагласяне, че винаги се озовават на пода.

Мини тубички шампоани и сапуни…

Взимаме ги всеки път като попаднем в хотелска стая или спа център и всеки път си обещаваме да ги пробваме “другия път”. Реалистично погледнато, се прибираме и ги добавяме в колекцията 8 четки за зъби, 11 шапки за душ, 22 шампоана.

Достатъчно е достатъчно!

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.