Пролетта настъпва и е време да рационализираме жилищното пространство! Проверете тези идеи за пестене на пространство в малки апартаменти… На всички ни се иска да оперираме с по-голямо пространство, отколкото апартаментът ни предлага, когато го декорираме. По някаква причина, този процес се превръща в надпревара с време и пространство. В този ред на мисли, е много полезно да се замислим за трикове пестящи пространство, многофункционални мебели и ниши в стената.

Всеки малък детайл може да се превърне в част декор спестяващ място в малката спалня. Плъзгащи се врати, повдигнати легла или двуетажни такива, всичко зависи от това как ще разпределите пространството си.

Създайте модерна спалня – независимо дали е голяма или малка, вниманието към детайла и внимателното планиране винаги се отплащат. Разгледайте внимателно наличните мебели, защото често фокусът в малкото помещение остава само и единствено върху закупуването на нови, по-малки и ергономични такива, а всъщност можете да направите чудеса и с мебелите, които са ви под ръка. Ето няколко съвета, на кое точно да обърнете внимание при обзавеждането на спалнята си.

Изберете правилното легло.

Сърцето на малката ви спалня несъмнено ще е леглото ви. В голямата спалня, традиционното легло в центъра на помещението може и да е перфектно, но не върши никаква работа за по-малко пространство. Тази идея по-горе за ъглова спалня е може би най-умното решение при липса на пространство. Поставете различни рафтове и лавици помислете за отворен дрешник или такъв със стъклени врати. Това ще създаде усещането за по-голямо пространство. Можете да изберете и гардероб с огледални врати с което ще постигнете същият ефект.

Осветлението в малката спалня означава, създаване на различни слоеве осветеност, като всеки един допълва останалите. Изберете деликатни нощни лампи, а ако сте любител на книгите, можете да си инсталирате LED самозалепващи ленти зад книгите си, което ще направи спалнята ви наистина магично място. Красив лампион пък, ще е изборът на други, но задължително го комбинирайте с спотово осветление по стените или в нишите, за да постигнете така желаният ефект.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.