Представяме Ви проект “Под покрива” – мансарда в еклектичен стил, намираща се в гр. София и заемаща площ от само 38 кв.м.
Дело е на дизайнерите от студио Ona Design.

 

Да живеем под покрива звучи забавно и отваря вратите на въображението. Скосяванията навеждат мисли за къща, уют и топлина. В този интериор акцентът пада точно върху тази идея, претворена в еклектична комбинация с пръски от метал и стъкло.

Като основен материал за постигане на уютен дом е използвано дървото. Постила целия под в изразени дъбови шарки, чак до зоната на кухнята.  Специален декоративен елемент от масивна дървесина отделя трапезарната маса от двата удобни дивана за релакс пред телевизора.

Дървото присъства в малки обеми, но на всяка стена. На където и да погледнеш навлиза в погледа и убедително наслагва усещането за комфорт. Зонира отделните функции в помещението и обединява едновременно. Червена тухлена стена допълва представата за мансарда с дървени греди по тавана. Винтидж плочки в микс с лампи от черен метал и стъкло, забъркват коктейл с модернистичен, градски вкус. Ефектните осветителни тела са прекрасни висящи акценти над всекидневната зонa и над трапезарията. Забелязахте ли килимът с геометрични фигури под холната масичка? Той добавя допълнителна доза уют в дома.

Черешката на тората са цветните столове от поликарбонат в трапезарията. За да се запази баланса и хармонията в тази нестандартна комбинация, кухнята е решена семпло, модерно и функционално.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.