Любители ли сте на природата и зеленината? Обичате ли изобилието от дърво в интериора и спокойствието на бохо интериора? Ако е така, тези дизайнерски решения са точно за вас! Бохо интериорът е базиран на естествени материали, плетени панери от ратан, стайни растения с богата листна маса и зелени акценти, такани черги, бамбукови тавани.

Първият модерен бохо дизайн, който избрахме е на апартамент в близка Румъния. Дизайнерът е предпочел да остави подовете и стените на суров бетон. На този фон мебелите, плетените масички за кафе, дамаджани и лампиони от ратан естествено се открояват. Голямото кръгло огледало, закачено на стената, кореспондира с кръглата форма на двойката ниски маси за кафе, разположени върху кръгъл плетен килим.

Разбира се камината е метална в тон с бетонните стени, а дървата за огрев са чудесен бохо елемент. Всичко това в компанията на големите зелени листа на стайните растения. Те са поставени в плетени кашпи, опасващи саксийте им.

Трапезарията е снабдена с лята бетонна маса с ръгла форма. Около нея са разположени дървени столове за хранене с плетени облегалки. Над тях е надвиснал лампион от ратан.

Вторият бохо интериорен вариант е от вила в Израел. Този път, интериорът е своеобразен танц на цветове, материали и аксесоари. Въпреки че бетонът също присъства тук, има изобилие от дървесни тонове- ратанови панери и полилей, дори облицовката на тавана, както и по-масивни дървени мебели. Пример за това са вентилаторната перка на тавана и масивната маса за кафе във всекидневната. Стената зад белия диван е облицована в червен плат, а златните украшения окачени на нея, я правят магнетичен акцент. Декоративните възглавнички са в тревисто зелено и кореспондират с растенията наоколо.

Тук ще открием и мини-бар, който се откроява със синия си гръб и скрито осветление. Допълнен е от богати и лъскави елементи в златно. Златната тема е продължена като допълнение на дървесните и наситено зелени акценти в интериора.

 

Източник:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.