Има толкова много стилове в интериора произлизащи от Европа в наши дни- Сканди-шик, Нордик, френски и пр. Понякога забравяме за деликатната красота и минимализъм в източния интериор. За разлика от всички други стилове, там всичко е базирано на баланса и естествените елементи.Той е семпъл, с един по-особен рустик вайб и предлага модерна елегантност с нотка изненада.

Първият интериор, на който ще се спрем се намира в Япония. Дизайнерът е визуализирал своята комбинация от желязо, бетон и дърво в продължение на три дни.

Всекидневната е обособена от тавана и пода и е разположена в нещо като бетонно каре. Удобният и голям диван от кадифе е в топъл кафяв цвят. Това балансира излъчването на хола и е чудесна компания на двойката декоративни масички от дърво.

Всичко това е обляно в естествена светлина, влизаща от големия прозорец, боядисан в бяло. Точно пред него са разположени няколко саксии зелени цветя. Дървената платформа е хитър ход за печелене на пространство и обособяване на зони.

Вторият дом, който ще посетим е с още по-индустриално излъчване. По бетонния таван минават лъскави тръби, има тухлена стена, а останалата част от стените е в суров бетонен вид. Това е омекотено и балансирано от частично дървения под, мебелите в кафява кожа, зелените стайни растения. Стената зад телевизора е частично облицована в брезова дървесина с опушен сив цвят. Това, също придава по-топъл и приветлив дух на помещението, но по много деликатен начин. Всички мебели са в топли кафяви тонове. Трапезарията е заместена от семпъл дървен барплот с няколко високи табуретки до него. Два семпли лампиона небрежно висят над него.

Част от кухненските шкафове са в дървесен цвят. В кухнята има и много хромирани елементи и метални части. Осветлението също носи много индустриален дух.

Цветята не са за пренебрегване, защото индустриалният интериор често може да изглежда суров и мрачен. Етажирани и подбрани правилно, стайните растения отлично балансират това излъчване и го омекотяват.

Източник

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.