Да си кажем честно, апартаментът тип студио не винаги се е ползвал с блестяща репутация. За повечето от нас е доста странно да разположиш матрака си до дивана във всекидневната, която пък е част от трапезарията, която включва и кухнята… На тези пространства трудно се гледаше като на обитаема жилищна площ.

Това обаче, стремглаво се променя!Интериорните решения в тези студия, ще опровергаят цялата им лоша слава. Начина, по който са обзаведени ги превръща в скъпо изглеждащи домове, богати са на наситени цветове и тъмни акценти, които правят на пух и прах старата теория: „В случай че пространството е малко, цветовете са бледи, а обзавеждането оскъдно, за да създадете оптическата измама за по-голям дом.“ Останалите старомодни стереотипи са премазани от мебели в нормален размер и ярки големи арт инсталации по стените.

Първото студио, което ни привлече вниманието се намира в Сочи, Русия. Интериорът му е толкова интересен, цветен и многопластов, че е сякаш част от абстрактна картина. Ще намерите спалнята няколко стъпала над общата площ, поставена в своеобразен дървен куб. Всекидневната е цветна, а целите шкафове зад дивана са боядисани като част от артистична стена, което успешно ги скрива. Ярко жълт диван изпъква на фона на цветната картина и е сполучливо допълнен от кръгъл килим в лилаво.

Второто студио няма и 50кв.м. и отново е ситуирано в Русия. Притежава подчертано индустриален вайб заради тъмният интериор и голата тухлена стена зад дивана. Подът е оставен върху бетон, а свободното пространство в средата ви води към красива панорамна гледка над града.

Кухнята е решена в матово черно, което продължава индустриалната тема на дома.

Банята е зад солидна черна врата от хамбар. В мокрите помещения има игра от черно, бяло и металическите отблясъци на медни мивки и кранчета.Трасето за водата с всички свои трабички е превърнато в произведение на изкуството. Всичко е медно и дори снабдено с винтидж датчици, което подсилва индустриалното усещане в апартамента.

 

 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.