През последните няколко години, бохо стилът блещука сред интериорните решения, но остава някак в периферията на предпочитанията. Домовете, пълни със стайни растения, разноцветните килимчета, завеси, експлозийте от цветове и кътовете за четене са картини, които винаги са ни удивявали.

Проблемът е, че цялата тази амалгама от елементи, прави бохемският стил загадъчен и трудно постижим. Сякаш той се ръководи от невидими и неразбираеми за нас правила. Хубавата новина е, че има помещение у дома, където можете да развихрите бохемската си същност- спалнята!

В тази статия, ще ви дадем няколко съвета, как с лекота да постигнете бохо вайб в интериора. За начало, започнете с мебелите. Която и стая да обзавеждате, мебелите са ключов елемент от общото излъчване.

Бохо мебелите са ниски, близо до земята. Бохемският дух тук, ще е в лицето на леглото, което трябва да е ниско и непринудено. Можете дори да пропуснете рамката и да сложите матрака направо на пода. Леглото ви трябва да изглежда примамливо меко и готово да поеме тежестта ви ако се метнете отгоре.

Бохо вайбът се захранва от естествените и органични елементи- дърво, канава, лен, тъкани пътеки, вълна, камък. Най-важен тук е достъпът на естствена светлина в помещението, дръпнете широко завесите и я пуснете в стаята.

Друг незаменим елемент са стайните растения. Те трябва да са в изобилие и с богата листна маса. Целите се в нещо като домашен оазис от зеленина. Тя е идеално допълнение към всички детайли от естествени материали.

Използвайте изобилие от цветове и десени! Бохемският стил се базира на номадския начин на живот. Вменението, че е използвано всичко налично за декорация е много важно! Смесете толкова цветове, колкото можете да понесете и не се страхувайте от тъмните акцентирани стени, тук имате свобода.

Този стил освен с цветове, играе и стекстури- дантели, воали, пътеки и килимчета, кожи. Елементи като герлянд от лампички или свещи също са добре дошли.

 

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.