Наближават прелестни семейни празници, а празник без ароматни свещи е нещо като, да пропуснете свещичките на торта за рожден ден! Всъщност, като говорим за свещи, вече е напълно достъпно и възможно да си изработите самостоятелно както свещника, така и самите ароматни свещи.

Можете да откриете десетки видеа в мрежата, за собствено производство на свещи в домашни условия.

Днес обаче, ще се спрем на свещниците и тяхната изработка. Някои от вас може би си мислят, че това е трудна и врмеемка задача и е предимно за хора, обичащи ръкоделията. Ще ви покажем, че не е така и всъщност свещникът е чудесен проект за почивните дни.

Бурканите са чудесен старт за начинаещи! Те лесно могат да се превърнат в романтични свещници- вържете им панделки или ги облицовайте с дантела от хартия или плат. Резултатът е зашеметяващо добър, плюс е че ако ползвате дантела, можете да играете и с цвета на светлината.

Големи и малко по-дълбоки- има един определен вид метални капаци за буркани, които също могат да се превърнат в страхотни мини свещници.

Свещник, може да се изрботи и от цимент. Мнозина мислят, че е труден за обработка, но това не е вярно.

От цимент можете да конструирате невероятно функционални малки обекти за дома. Разбира се ще ви трябва калъп, за да излеете циментовата смес в желаната форма.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За калъп използвайте метална кутия- консерва например, друо което да ви послужи е част от пластмасова бутилка.

Един от най-романтичните проекти за свещник е дървеният!

 

Всяка прилична талпа с добър цвят и дебелина, може да се превърне в прекрасен свещник с няколко дупки. Пробийте няколко кръгли дупки с бормашина и специална приставка за дърво, сложете вътре кръгли свещи, аранжирайте със борови клонки и шишарки.

Всякакъв вид лъскави медни тръби могат да се превърнат в невероятно ефектни свещници в стил индъстриъл.

Ако домът ви носи модерен и индустриален вайб- то тези идеи са за вас и вашият интериор. Както и да огъвате материалите не забравяйте да им дадете добра и стабилна основа, за да се предпазите от инциденти. Свещникът винаги трябва да е масивен и стабилен, но разбира се трябва да носи разкош и топло уютно усещане!

Източник:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.