Понеже се наслаждаваме на последните топли дни и разходките навън, ще станат все по- голяма рядкост, решихме да ви предложим няколко идеи за „направи си сам“ проекти от дърво. Хубавата част е, че можете да развихрите въображението си, да променяте предложенията ни, а и ще ви държат ангажирани, когато ви доскучее. Те са лесно изпълними, много ефектни и ги подбрахме, така че да могат да се справят и хората, които буквално за първи път ще измайсторят нещо свое.

 

 

Най-лесното начинание е дървена кухненска дъска за рязане. Лесен проект, който ще можете да ползвате и като дървен поднос за сирена и плодове например.

Трябва ви само красиво парче дърво, чиято шарка да ви допада, бизир за дърво и лак. Понеже ще поднасяте и обработвате храна върху този проект, се уверете, че покритието, което ще нанесете финално не е токсично!

Ако бързо натрупате увереност в работата с дървен материал, скоро малките аксесоари, могат да се трансформират в подобрения за дома. Например този дървен парапет. Изисква, рязане, точни мерки и малко коване и лепене. Разбира се го завършете с лак за дърво!

 

Ако ви се намира парче масивно дърво, помощната масичка за хола или спалнята е на няколко декоративни крака разстояние! Т.е. ще ви трябват само те, за да я изработите.

Понякога, „направи си сам“ проектите са с естетическа функция- напрмер рамка за огледало, държач за снимки или просто нещо, което ще измайсторите и ще окачите на стената.

 

Дървените подложки за чаши и топли съдове, са супер лесни за изработка и невероятно ефектни поставени на масата. Можете да ги декорирате както решите, трябва ви само малко боя и въображение.

Направете си дървена кашпа за домашните цветята! Предимствата на висящите саксии са няколко. Пестят място, могат да се окачат пред прозореца, с което естествената светлина ще е в изобилие и са толкова романтично красиви.

 

Трябва ви стабилна кука за таван и няколко вериги или друг здрав материал, на който ще виси цветето в кашпата.

Каквото и да изберете, се уверете че купувате вярните продукти за обработка на дърво. Все пак когато проектът ви е готов, ще искате да го шлифовате и запазите за поколенията.

Източник:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.