Минимализъм и марокански акценти е комбинация, която може би малцина от вас са обмисляли. Всъщност е напълно логично, защот двата стила са пълни противоположности. Вайбът на Мароко, носи много орнаментирани детайли, бялсък, цветове и десени, естествени материали…всичко онова, което минимализмът не е. Точно поради тази причина, тези стилове се балансират чудесно в интериора.

Този апартамент на две нива във Вилнюс, е със завидната площ от 159 кв.м и разполага с голяма отворена площ, която подслонява, всекидневната, трапезарията и кухнята. Също така има три спални, едната от които таванска. Проектиран е от архитектите на U-Style. Мястото е проектирано така, че мароканският стил е в пълния си блясък и орнаментика, в прегръдките на модерна обстановка и атмосфера.

Всекидневната е с индустриялно излъчване, заради доминиращия сив цвят и бетонният таван. Печка на дърва в марокански стил, красиво орнаментирана и в неподправеното турско синьо стопля атмосферата. Под монтирания на стената телевизор, откриваме невероятно красив скрин в източен стил, който обединява целия интериор.

Във всекидневната можем да открием и плетена висяща люлка-кресло, която на свои ред кореспондира с минималистичния диван. А той е голям, удобен, мек и в напомняща лен тапицировка.

Френските прозорци до земята са просто задължителни! Модернистичен подход към осветлението пък, напомня за модерния индъстриъл вайб. Необикновен полилей с изчистени висящи кръгове, LED осветление, създават мистично усещане в пространството.

Вътрешното вито стълбище, разделя всекидневната от трапезарията и кухнята. А те на свои ред са подчертано модерни, решени в черно и бяло. Обединяващ момнет между холът и мястото за хранене се явява декоративна стена в сини керамични плочки, от където Мароко напомня за себе си.

Този апартамент може да се похвали и с невероятна веранда- мека мебел и външна камина в марокански стил, която да ви топли в студеното време.

В основната спалнята синята тема в цветните решения продължава, допълнена от зелени стайни растения.

Тук вече, можем да открием и бохемски елементи- декоративният тапет с десен на индийска мандала, два малки полилея с маниста и висулки са обградили леглото и функционират като нощни лампи.

Светлина, неутрални цветове и пищни марокански елементи, конфигурират този неповторим и характерен интериор.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.