Когато проектирате функционално кухнята- тази в която ще се готви активно, е важно внимателно да спазите правилото за триъгълника. А именно, разстоянието между хладилник, мивка и фурна.

Кухнята с форма на “L” е точно в целта с тези пропорции! Този тип поточност в кухнята както и форма, е чудесна за малки до средно големи пространства. Така всичко ще ви бъде под ръка и на удобно разстояние.

Перфектната кухня зависи и от други фактори, освен математика. Трябва да създадете вдъхновяващо, уютно кътче, което да ви помага да създавате кулинарни шедьоври.

Кухнята е един своеобразен епицентър на радостта от готвенето, разговорите, а когато е приютила и малка трапезария, се превръща в сърцето на дома.

В тази колекция, ще надникнем в няколко “L”- образни кухни, които ще ви помогнат с основните проблеми в този кът. Какви кухненски шкафове да изберете и къде да ги разположите? Какъв гръб, би бил най-добрият избор за интериора на вашата кухня? Как да интегрирате трапезария в кухнята си?

Понякога кухненският кът отразява динамичният начин на живот на обитателите си. Например в тази кухня виждаме богато орнаментирани плочки за гръб на кухнята в комбо с цветни пътеки по пода. Това, създава динамика в кухнята- няма маса за хранене, а малък бар-плот в страни, което означава, че тук готвещият обича да е в контакт с гостите или семейството си.

Можете да придадете малко по-правоъгълен вид на кухнята като поставите квадратен килим в нея!

В малката кухня, като тази красавица в сиво, изберете функционална сгъваема маса. Тя ще ви служи като допълнителен плот или малка трапезария, без да я заобикаляте постоянно.

Независимо, дали сте се спрели на шкафове или открити рафтове, изложете на показ това, което ви кара да се усмихвате! Може би това са чашите за вино, подправките в буркани или някоя- друга зелена саксия с пресни билки?

Източник:http://www.home-designing.com/l-shaped-kitchen-layout-design-ideas-tips-pictures

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.