Отново сме на ретро кухни вълната! Искате ли кухнята ви да притежава уникален и стилен дизайн, който всички да харесат? Ако отговорът ви е “да” , малко ретро шик ще постигне това. Ето няколко ретро предложения, които могат да ви помогнат.

Сложете на показ произведение на изкуството
Можете да използвате едната стена в кухнята си, която е предполагаемо бяла, за да направите експозиция от ретро снимки или друга ретро колекция, която може да бъде окачена на стената. Това е прекрасен акцент в кухнята.

Използвайте плочки
Един от начините да преобразите кухнята си е да решите някоя стена в плочки. Изберете практични и елегантни плочки, това ще помогне на цветната схема и цялата динамика на помещението. Можете да се спрете на фигурални и геометрични акценти, които ще направят кухнята по-приветлива.

Оптимизирайте осветлението
Декоративното осветление или светещият ретро надпис, определено ще развеселят гостите ви, когато се наслаждават на вечеря в кухнята. Това ще придаде на кухнята ви много игрива нотка. Може да оставите една голяма електрическа крушка над плота или да сложите голяма вентилаторна перка на тавана.

Боядисайте кухненските шкафове
Можете да подчертаете ретро излъчването и с щъркели и винтидж елементи – часовници, надписи, картини.  

Подхода при избора на цветове може да варира. Червено на бели точки или обратното, ментово зелено, бебешко синьо, бледо розово, всякакъв вид двуцветно каре. Ретро излъчването ще избухне в пълният си блясък с шахматен под в черно-бяло. Ретро означава изобилие от ниши и шкафове.

Ако искате модерната нотка все пак да присъства, оставете шкафовете без вратички, боядисайте ги в бяло отвътре и спретнато подредете всякакви купички и чинии. Окачете алуминиевите си тенджери на стената или ги подредете върху кухненските шкафове, като следвате размера, от малко към голямо. Кошниците и цветята в саксии са много подходящи за ретро излъчване. Всякакви пердета с флорални мотиви и каре са добре дошли. Могат да се комбинират със подходящи капаци за прозорци.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.