Разгледайте тези идеи за декоративни стени с минимален бюджет и грабнете вдъхновение! Декоративната стена у дома може да е най-скромният по бюджет трик за декорация. Ако търсите достъпен начин да привлечете вниманието на гостите си в което и да е пространство, декорираната акцентна стена може би е вашето решение.

Откакто модата на “акцента в една червена стена” стана демоде, преди няколко години, дизайнерите развихриха въображението си с декоративните стени като акцент. Съвсем не ви е нужен голям бюджет, за да осигурите на дома си ослепителна саморъчно направена декоративна стена. Най- евтиният начин е да боядисате някоя стена в ярък цвят, но има много креативни начини, по които можете да придадете характер на дадена стая.

Оцветете стена в различен цвят
Това може да значи повече от литър боя и един следобед, прекаран в боядисване. Това всъщност, значи много внимателно подбиране на цвета за въпросната стена. Съобразете го с останалите цветове в интериора. Ако например стаята е в топли тонове, ще искате да подберете топъл тон за стената-акцент. Бъдете много внимателни и с неутралните цветове, защото те имат скрити подтонове, които могат да се разминат в цветната температура на интериора и да контрастират по неприятен начин.

Фалшив финиш
Въпреки че едноцветната стена не е на мода, можете да експериментирате с бои с металически отблясък. Или да направите нещо с интериорна мазилка, но задължително се упражнете някъде, преди да действате с нея по стената си. Използвайте шаблони, за да внесете цвят и да раздвижите декорацията в стаята. Ако използвате винилов тапет, ще избегнете пребоядисването на стената и ще и придадете ненатрапчив акцент.

Сложете временен самозалепващ се тапет
Това е огромен хит напоследък, защото не изисква тапетно лепило или вода. Така можете да се забавлявате с различни цветове, шарки и щампи, но нищо не ви принуждава да ги оставите за постоянно.

Сложете временна дървена ламперия
Появяват се все повече стенни декорации от рециклирани дървени дъски! Това е евтин начин да постигнете незаменим уют във всекидневната или трапезарията.

Използвайте плочки за декорираната стена
Ако стилният вид на плочките ви съблазнява, но нямате време и пари да го осъществите, имайте предвид декоративните бордове от малки камъчета и плочки, който се лепят на лента.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.