Продължаваме с част II по темата как да живеем минималистично в дългосрочен план. Потърсете сродни души и двойки, които поддържат подобна концепция в лайфстайла. Съберете се и обсъдете идеи и почерпете вдъхновение. Започнете да следите подкаст в някоя социална медия. Можете да намерите групи в социалните медии, където се обсъждат смислени теми и проблеми и стартирайте смислен и целеустремен лайфстайл.

Вслушвай се в интуицията си

Личните ви причини да изберете да живеете минималистично като начин на живот са и горивото, което го поддържа. Не го забравяйте, това няма общо с хора, които искат да декорират стаите си в бяло, черно, неутрални цветове и зеленина. Много хора избират да живеят на екзистенциалния ръб, защото го считат за единственият етичен начин на живот, без дългове и с много възможности за мобилност. Преди всичко трябва да осъзнаете, че тук няма нищо задължително, не се чувствайте притиснати да живеете само с купичка и вилица като притежание. Не, не трябва да има напрежение или натиск, защото никога няма да се справите с избора си ако се опитвате да съществувате по чужди правила или да живеете според чужди принципи.

Вижте кои са вашите инструменти и лостове на реалността и ги сложете около вас. Ру споделя, че след това упражнение е установила, че не притежава тирбушон, купа за салата, има на разположение само куп чаши подарени от приятели и купчина чинии с благопожелания. Това се оказва напълно достатъчно, за да изразиш гостоприемството си, за да функционираш добре емоционално и да спреш да се самозаблуждаваш, че закупуването на това или онова е от критично значение за изпълнението на някаква задача. Погледнете си списъка, който направихме в началото, изберете помещение и проверете какви са онези неща, които ще обединят списък и място в едно хармонично цяло.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.