Характерната еклектика и безбрежност на номадската атмосфера е вплетена по невероятен начин с минимализма на индустриалния стил в тези студия!

Номадският стил набира популярност, главно заради своето непретенциозно излъчване и характерните неутрални цветове. Той, сякаш ни кара да сме една идея по-близо до природата със своите дървени елементи плетени мебели и кремави земни нюанси.

Тук обаче, номадската нотка е преплетена с шикозният индустриален стил и кара обстановката в тези студия да се усеща по-модерна и не толкова студена.

Първото студио ни показва как неутралните  цветове, могат да накарат едно помещение да изглежда далеч по-просторно. Еклектичния микс от елементи, спасява интериора от монотонност и кара номадския подход да направи „завой“ почти към Мароко.

Десени подобни на мозайка, масички за кафе в антрацидно черно и плетени мебели, живеят в красива симбиотична връзка.

Декорът е изключително изчистен и е издържан в няколко нюанса сиво.

Кухнята има уникално излъчване със своя гръб от металическо черни плочки. Кухненските шкафове са грундирани със смес от червено и черно, което им придава леко захабен индустриален вид. Отличен акцент в пустинно номадското общо излъчване на интериора.

Следващото студио, което ще посетим е с по-голяма площ и далеч повече естествена светлина.

Диван със съвременен дизайн, разделя визуално голямата обща площ на всекидневна и кухня с трапезария.

Номадското усещане тук е още по-силно. Главно заради вложеното изобилие от етествено дърво и плетената декоративна стена-акцент.

Трапезарията е представена от маса за хранене и две дървени пейки, което дава леко рустикално усещане на къта.

Кухнята е с подчертано номадско излъчване. Кухненският остров е изцяло от бетон, а шкафовете от дърво. Така, получаваме усещането за неразривните природни връзки на естествените елементи- камък и дърво.

Бетонните елементи в интериора, кореспондират със стените и създават нужната кохерентност и координация в декора на цялото студио.

Пустинното усещане, което носи номадския стил, ни пренася в един нов свят от необходимост и минимализъм. Този на пръв поглед аскетичен интериор, въплъщава цяла философия за живот- „живей с най-необходимото“.

Източник:http://www.home-designing.com/nomadic-style-trend-meets-cool-industrial-backdrops

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.