Бетонна рамка обгражда стъклопакета на този бутик в област Chaoyang Пекин, проектиран от местното студио Speys. Anchoret е верига магазини, която има офиси в Китай и Полша. Помещението е бивш офис на застрахователна компания, превърнат в бутик – за да се създаде един магазин “отшелник” с креативен интериор, който разполага на склад с мода от различни дизайнери, включително Yohji Yamamoto и Faye Toogood.

предложение за интериор на бутик

Специалистите от студиото за интериорен дизайн, изработили проекта на магазина, са имали за цел да създадат диалог между вътрешното пространство и стоките, които се продават и работят в тясно сътрудничество със собствениците на магазина, за да изберерат най-добрите и подходящи материали и детайли.

бутик за дрехи в рустик стил

„Съвместимостта между интериорът и показаните продукти беше ключовият елемент за създателите на този бутик с нетрадиционен интериор,“ казва дизайнерът Filip Gałuszka. „Сътрудничеството с Anchoret беше дълбок процес на търсене на правилните пространствени отношения, подходящи цветове на материалите, уникални детайли и производствени решения“, допълва Filip.

нестандартен-бутик-за-дрехи

Четирите остъклени панела създадават изцяло прозрачна фасада, в рамка от стърчащи бетонните плочи от четирите страни. Имената на дизайнерите са смело изброени на стъклото. Вътре бутикът е разделен на четири части, всяка е от която оформена стилово по различен начин. Те включват семпло пространство във вид на рецепция, съблекални и секции за женска и мъжка мода. Всяко от четирите помещения разполага със серия от направени по поръчка елементи за окачане на аксесоари върху стената. „Много важен детайл в целия магазин е ръчно изработената система за окачване по стените, която има за цел да предоставя гъвкавост при представянето и окачването на дрехи, обувки, шалове, чанти и шапки“, добави Gałuszka.

бутик за дрехи в Пекин

 

Първата част на магазина е разположенa на нивото на улицата. През целия ден естествена светлина преминава през голям оберлихт и осветява пространството. Едно малко стълбище води към етажа с дамска мода, където дрехите висят от дълга стоманена релса. От пространството със съблекални се отправяме към секцията с мъжки облекла – една специална зона, където се използва рециклирано дърво за изграждане на маси, върху които се показват различни аксесоари.

Фотографии: Ludwik Kaizerbrecht.

Изпълнение на проекта: Екип: Filip Gałuszka, Hayger Chan, Onkit Wong, Kayuet Nicky

Обзавеждане: JANG, Master Xiu, Brass Master

Източник: http://www.dezeen.com

Още вдъхновения за дизайн и интериор на бутик за дрехи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.