Самото описание „земни тонове“ в изкуството, модата или интериорния дизайн може да се тълкува по различни начини. Като се почне от всички нюанси на кафявото, през маслиненото до зелено, включат се всички пастелни оттенъци на жълтото, оранжевото и червеното и се стигне до по-общото определение за всеки цвят, срещащ се в природата. Независимо от нашето разбиране на понятието – по-тясно или по-разширено, една спалня, решена в земни цветове, трябва да включва поне един нюанс на кафявото. Ето и предложенията ни за цветове за спалня в мекота, уют и лукс.цветове за спалня

Шампанско и Шоколад

Тази цветова схема навява много лукс и декаданс. Боядисани в шампанско стени или тапети дават възможност да се акцентира със завеси от коприна или кадифе в цвят шоколад. Може да повторите този рефрен и при постелката на леглото в цвят шампанско, подчертано с шоколадови кадифени възглавници.

Есенна гора

спалня в оранжево и кафяво
спалня в оранжево и кафяво

Донесете есента в спалнята си със земни тонове, които да напомнят цветовете на падащи листа. Изберете топли кафяви нюанси с акцентиращи ярки червени, жълти и оранжеви. Може смело да комбинирате кафяви стени с покривка за леглото в златно, възглавници в цвят мандарина ипурпурни драперии или пък лампи в цвят бордо.

Плаващо сред океана парче дърво

Плаващо сред океана парче дърво
Плаващо сред океана парче дърво

Може да сънувате и в спалня, вдъхновена от сиво-кафявите нюанси на парче дънер. Земните тонове се срещат и на брега, сред пясъка и разпилени дървени отломки. Може да решите цветове за спалнята си в стил шаби шик, като използвате не само дървен материал, но и нюанси в топлата плажна цветова схема – от матово бяло и синьо-сиво до леко кафяво, жълто или каки.

Четирите елемента

земни цветове за спалня
спаня в бежово и кафяво

Земя, въздух, огън и вода – използвайте това древно съчетание като основа за проект на спалня, която да превърнете в свое спокойно убежище. Изберете светлокафяви нюанси за пода и мебелите, топло кремаво или бежово за стените и завивките, лек син акцент с възглавниците и топли огнени цветове за лампите – така успешно може да обедините всички земни цветове за спалнята си.

Oще идеи за цветове за спалня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.